Een ster erbij – Elena Mora*

Een ster erbij

Dit boek Een ster erbij van de Italiaanse auteur komt volgende week op 5 december uit en ik vind de cover net een droom! Het is een kinderboek gepeild van 9 tot 12. Ik ben benieuwd!

De flaptekst:
Duitsland, 1938. Grethe is een zorgeloos twaalfjarig meisje dat haar dagen doorbrengt in het gezelschap van haar broers, zussen en de dieren op hun boerderij, maar haar wereld wordt al snel verduisterd door een verschrikkelijke waarheid over de wereld waarin zij leeft.

Op haar eigen, eenvoudige manier probeert Grethe het onrecht van het nazi-regime tegen te gaan en iets te doen om anderen te helpen.

Mijn mening:
Na het lezen van de eerste bladzijdes, moest ik nadenken waarom de schrijfstijl me niet aanspreekt. Is het om de schrijfster uit italiè komt, is het omdat ze duitsland voor een jaartje of 80 de spreektaal anders was en dat ze dat erin wil verwerken of is het de vertaling? Ik weet het niet. Wel vind ik het gewoon onprettig dat in ongeveer 2 bladzijdes tijd ons hoofdpersonage anders word benoemd en beschreven oa, Vroeg grethe, ret meisje, het kleine meisje( ze is 12), zijn zus. Het is alwetend en vanuit haar. ‘Toen grethe genoeg kreeg van de stilte.’
Dus waarom gaat het dan ineens naar ´zijn zus draaide zich nors om.´? Waarom dan niet gewoon, ze draaide zich om? En waarom word er klein meisje geschreven twaalf is ook niet zo klein.
En ik weet dat het voor kinderen geschreven is, maar het lijkt voor veel jongere kinderen dan 9 a 12. Ook Grethe handeld als een kind van 6 tot 8. Ik kan me hierdoor helaas niet in het verhaal verliezen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 30-11-2023
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘een ster erbij‘ bij je lokale boekwinkel of bij de onderstaande webshops bestellen.

Een ster erbijAmazon.nl

 

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***
PS sommige links zijn affiliate links, als jij via de link iets koopt help je mij, maar het kost jou niks!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.