De verdwenen vaders – Fata morgana – Leana Mystica*

fata morgana

Het kinderboek Fata Morgana, de verdwenen vaders is geschreven door twee auteurs en waar ik vorig jaar zomer het boek mocht proeflezen. Gevraagd en niet wetende wie de auteur was. Nu ligt het in de winkel en kan jij het ook lezen! De cover is opvallend, maar echt mooi vind ik hem niet. De stijl vind ik niet echt bijpassend, en hij spreekt mij niet echt aan. Helaas.

De flaptekst:
Maggie en Mike zien het helemaal zitten om samen met hun vrienden Tobias en Emma vakantie te vieren in Mexico. Lekker dwalen door de jungle, oude ruïnes bekijken en in de zee zwemmen. Ze hebben het enorm naar hun zin, totdat hun vaders op een avond niet meer thuiskomen voor het avondeten. Ook de dag erna blijven ze weg. Bang dat ze tijdens het maken van een fotoreportage in een van de vele ruïnes vast zijn komen te zitten en dodelijk gewond zijn geraakt, besluiten de kinderen zelf naar ze op zoek te gaan. De zoon van de eigenaar van hun vakantie-lodges brengt hen naar een vergeten Maya-tempel. Deze blijkt echter helemaal niet zo verlaten te zijn als hij zegt. De kinderen moeten de handen ineenslaan om aan de gevaren te ontsnappen en hun vaders te vinden.

Mijn mening:
Toen ik het voor het eerst las was ik al erg blij verrast. Er vielen me een paar dingen op en die gaf ik dan door. Maar vergeleken met andere proefleesboeken, viel het reuze mee. Toen al vond ik de schrijfstijl erg fijn en vlot. De beschrijvingen zijn goed te volgen en ik zie het nog steeds voor mij. De fantasie en de gebeurtenissen zijn leuk. Toen vond ik dat de reacties van de kinderen niet altijd bij hun leeftijd passen. Sommige dingen zijn aangepast en sommige dingen niet, dus nu mag iedereen zelf beoordelen wat ze er van vinden. Er zijn nu toevoegingen in het boek met kinderpaspoortjes maar op die zijn niet te vergroten als je via laptop leest. Maar het is een leuk detail wat er nog niet was bij het lezen, al wist ik er al wel vanaf. Hoewel ik vaak erg kritisch ben, raad ik zekerwel dit boek aan!

 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 14-12-2023
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Fata Morgana’  bij de onderstaande webshops bestellen. of bij je lokale boekenwinkel.

fata morgana  Amazon.nl

 

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***
PS sommige links zijn affiliate links, als jij via de link iets koopt help je mij, maar het kost jou niks!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.