Zwanenzang – Kelly van der Laan*

zwanenzang

Ik zag de cover van Zwanenzang en ik vond hem prachtig vormgegeven en bij de flapteks, die bij mijn herinnering korter was dan nu. Interesant. Gaan we proberen. Met Kelly had ik een interview, op twee dagen na, 2 jaar terug. Maar ik had nog steeds geen boek van haar gelezen, ups.

De flaptekst:
Door een nog onbekende oorzaak ben je overleden. Onze condoleances. Je lichaam zal verwerkt worden zoals je hebt vastgelegd in je testament. — Aan: Josie Albini Door een nog onbekende oorzaak ben je overleden. Onze condoleances. Je lichaam zal verwerkt worden zoals je hebt vastgelegd in je testament. We begrijpen dat je nu een belangrijke keuze moet maken over het mogelijke voortzetten van je bestaan binnen het Technium universum. We hebben het optiepakket bijgevoegd bij dit bericht. Lees het zorgvuldig door en maak op basis hiervan je keuze… — Een jonge vrouw in een virtuele wereld blijft achter als een digitale geest als haar fysieke lichaam komt te overlijden. Ze is een van de eersten in de virtuele stad die dit overkomt. Wat zal haar lot zijn? Een priesteres wordt eropuit gestuurd om een waanzinnige koning te stoppen, gewapend met slechts haar vuurmagie en haar kennis van het paleis. Zal het haar lukken? Een meisje kan de aanwezigheid van haar overleden vriendje nog steeds voelen. Ze probeert contact met hem te maken, maar alles wat je aandacht geeft, groeit… Een kapitein van een ruimteschip ontvangt een noodoproep vanaf de maan Belinay. Haar broer, de enige overlevende van een team van vier, houdt zich angstvallig schuil voor de lokale moorddadige fauna. Het wordt een race tegen de klok om hem te redden. Een jonge man ziet ’s nachts een gruwelijke schaduw over zijn beste vriend heen gebogen staan… Dit is een greep uit de verhalen. Elf verhalen over teloorgang, verwondering, de dingen die we doen voor liefde, en de keuzes die we moeten maken. Laat je meeslepen!

Mijn mening:
Allereerst leerde ik pas in het voorwoord dat het een verhalenbundel was? Bij de eerste twee verhalen. Ik vind het eerste verhaal bij  de cover passen, het leest vlot, maar is het echt mijn stijl? Ergens zit er een soort van verwarring in geschreven, met een soort tussen verhaal. Het idee vind ik leuk, ik had het eigenlijk in een andere vorm willen zien. Het tweede verhaal is goed bedacht. Verhaal drie is niet van Kelly alleen maar van een co-auteur en haar samen. Dit is ook t eerste verhaal wat ik echt leuk vind, al vond ik t word nattig in de situatie waar t werd gebruikt echt heel irritant. Het volgende verhaal zakcenten vind ik ook leuk en kan het me ergens goed voorstellen. Om op de vraag te antwoorden, onbekend. Ik probeer t uit te vinden en Sam kan voor beiden. Dus ik liet t in t midden. Het volgende verhaal, had ik het we iets langer willen hebben en het volgende verhaal is ook weer een samenwerking en in weer een heel ander verhaal en thema.

De kleine verklaringen/ uitleg vind ik ook erg leuk. En zorgt voor een kleine onderbreking tussen de verhalen.

Verhalenbundels zijn geen favoriet bij mij, en ik wist dan ook niet dat t er een was. Toch heb ik t leuk gevonden om dit boek te lezen. Maar ik weet wel dat dit soort boeken toch een uitzonderingen voor mij zijn en dat ik toch 9 van de 10 keer meer voor andere genres ga.

 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 12-01-2024
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan Zwanenzang bij de onderstaande webshops bestellen. Of bij je lokale boekenwinkel.

zwanenzang Amazon.nl

 

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***
PS sommige links zijn affiliate links, als jij via de link iets koopt help je mij, maar het kost jou niks!

One Response

 1. Kelly
  Kelly at |

  Hi Anja,
  Bedankt voor je recensie.
  Er staat echter een foutje in; twee verhalen in de bundel (“Het Water Kruipt Waar Het Niet Gaan Kan” en ” 116 Lumen”) zijn *samen* met een andere auteur geschreven, maar ze zijn zeker wel nog van mij. Dat is wat “co-auteur” betekent. 😀
  Kan je dat wellicht aanpassen? 🙂
  Groetjes, Kelly

  Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.