Druk aan het….

HalloHallo,

Hoe gaat het met jullie?

Druk aan het werk? Ik heb mijn werkdag voor vandaag er al op zitten. Goeie deal heb ik toch uiteindelijk gekregen. Meestal om 8 uur beginnen en uiterst(meestal dan) rond 14:00 klaar. Nu was dat al om 12:40!! Kan ik heerlijk nog van de middag genieten. Al is het vandaag niet echt stralend. Maakt niet uit. Ik struin toch heel het internet af, om alles over Compassion te lezen en zo veel mogelijk te weten te komen. Ook wat is leuk om te schrijven, om mee te sturen. enz.

Wat ik ook best regelmatig tegenkwam zijn filmpjes, van jonge mensen, die dankzij Compassion, eten, medische zorg, scholing hebben gekregen. Fijn om te zien.  ik kwam ook een quote die ik sprekend vond.

Ook een Quote: “Kinderen zijn als nat cement”
Dr. Wess Stafford, de vorige directeur van Compassion, legt uit waarom kinderen zo kwetsbaar zijn: “Kinderen zijn als
cement. Hoe jonger een kind, des te dieper kun je een indruk op een kind
achterlaten. Hoe ouder je wordt, hoe harder het cement wordt. Daarom zijn
kinderen in armoede extreem kwetsbaar – ze kunnen voor het leven beschadigd
raken. Maar het tegenovergestelde is ook waar: kinderen zijn het beste te vormen
en op te leiden.”

en

Als je dit leest en hoort, weet je wat je kan doen.
Als je denkt, ik heb het niet zo breed. In verhouding met al deze mensen ben je superrijk. Zelfs als je enkel een uitkering krijgt. Waarom je het niet breed hebt, komt vaak door de eisen die de maatschappij eist/stelt(verzekeringen, huur, water, stroom enz) Maar ook door de eisen die je zelf stelt. Hebben we niet allemaal 1 of zelfs meerdere tv’s? Telefoons? Computers? Tablets/Ipads? En weet ik al niet meer. Moet je die nieuwe broek hebben of die hippe schoenen, naar die nieuwe film of musical? Of lekker met je vrienden naar de kroeg of lekker uit lunchen en kan je niet van de sigaretten afblijven….

Dit ZIJN redenen waarom velen het niet breed hebben. Tuurlijk moet je van het leven genieten. Maar wat kan je hiervan minderen of afschaffen, zodat je een kind en zijn/haar familie een toekomst kan bieden. Is alles wat boven staat belangrijker?

Ik be(ver)oordeel niemand, ik zeg dit over het algemeen mens.

Maar iedereen kan zijn of haar statiegeld apart houden. Een etensmerk goedkoper nemen, en het verschil apart leggen. Een deel verjaardagsgeld apart leggen. Minder roken. Minder lang douchen. Minder apparatuur gebruiken, en wat je bespaart apart zetten. Dingen die je niet meer gebruikt verkopen via MP en apart leggen. Het geld van die ene broek, die je niet koopt. Zo simpel.

De zeeuwse mama onder andere, heeft samen met haar kinderen gespaard, om een keer een extra gift te kunnen geven.

en weetje voor mij voelt het zo; als je er moeite voor doet, is het meer bevredigender , dan als het makkelijk gaat.

Maar jij moet beslissen. En als je denkt, ja ik wil sponsoren. Maar dat schrijven… gaat me niet lukken om….(vul zelf maar in) Compassion regelt dan iemand die dan voor jou schrijft naar het kind. Veel bedrijven maken hier gebruik van.

Dus wat ga jij/u doen!

Dit is de laatste keer dat ik de vraag zo expliciet vraag. Tuurlijk blijf ik bloggen over Miria en Compassion.
En als je de keuze maakt om een kind te redden, hoor ik het graag!

Liefs Anja

 

ps heb je een hele andere mening? Laat die ook horen!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.