3 Responses

 1. Voetje
  Voetje at |

  Mooie recensie. Ik heb al eens een boek van Robyn Carr gelezen en dat zal zeker niet het laatste zijn. Dit boek wil ik ook wel graag lezen.

  Reply
 2. Martha Pelkman (@drspee)
  Martha Pelkman (@drspee) at |

  Beste Anja,

  Graag wil ik reageren op je blog. Je schrijft dat het verhaal een op jou een positieve indruk achterlaat. Dat vind ik heel fijn. Bij liet het een wat mindere indruk achter, maar desalniettemin vond ik het een heerlijk niemendalletje. Een bouquetreeks- annex streekroman met meer bladzijden dan een standaard bouquetreeksroman.

  Ik weet niet of je ooit een bouquetreeksboekje hebt gelezen, maar de standaard opzet van zo’n boekje bevat altijd de volgende elementen:
  – een vrouw die wegvlucht uit haar verstikkende leven of van haar verdriet;
  – een man die altijd ontzettend knap is, maar ook een stuk bagage heeft;
  – de liefde waaraan één of geen van beide durft toe te geven;
  – obstakels die overwonnen moeten worden;
  – uiteindelijk krijgen ze elkaar;
  – seks waarbij de vrouw na het klaarkomen “O, [naam van man]” uitroept.

  Dit boek is een prototype bouquetreeksroman, met bijpassende kaft.

  Het positieve van dit boek is dat er meerdere lijntjes lopen die echter niet worden afgerond. Dat vind ik er jammer aan.

  Wat ik al eerder op het blog van Linda schreef, was dat ik het geduld van Jack hemeltergend vond. Hij wachtte en wachtte maar, stal af en toe een kusje of een wat langere tongzoen. De beschrijving van de tongzoenen (Zij opende haar lippen zij zoog op zijn tong) en de seks (langzaam drong hij bij haar binnen) zijn dusdanig clichématig, dat ik er niets aan vond. Ook deze beschrijvingen komen standaard voor in bouquetreeksromannetjes.
  Mijns inziens is dit een prototype bouquetreeksroman, zij het dan wel met iets meer pagina’s dan de standaardlengte.

  Hartelijke groet,
  Martha

  Reply
  1. anjaderijk
   anjaderijk at |

   Hallo Martha,

   Leuk dat je bent komen kijken en ik waardeer je reactie.
   Zoals ik noemde het is MEER dan dat. Waarmee ik niet uitsluit dat er geen overeenkomsten zijn.
   Ook de punten die je opnoemt, komen er wel in voor. Maar, en dat is waarom dat hij bij mij niet onder de bouquet/niemendalletjes komt is dat het verdriet enz. veel dieper wordt geschreven. Dieper dan in zo’n bouquetreeksboekje. die in overigens inderdaad ook lees als ik makkelijk wil lezen.
   Een typische bouquet kaft vind ik het zeker niet. daar staan immers altijd stelletjes op, in een innige omhelzing.

   Daarbij zijn er meerdere verhaallijnen. Ik weet dat die in volgende boeken verder gaan. Dus ik vind het niet jammer, voor mij betekend dat ik nog geen afscheid hoef te nemen van Virgin River. En inderdaad heb ik je opmerking over Jack’s geduld dus gelezen. Ik ken echte geduldige mannen in mijn omgeving.
   Dus ik vind juist goed dat het niet weer zo standaard is. ‘ik zie je, ik wil je, ze duiken het bed in.’ Wat dus heel vaak in Bouquet voorkomt. en ook vreselijk cliché is.

   Natuurlijk komen er clichés in voor, dat is bijna niet te voorkomen met alle boeken die over de hele wereld worden geschreven.
   Ik ergerde me dus helemaal niet aan die beschrijvingen. Daarbij hoe wil je het anders beschrijven? Het wordt al snel plat. en dit is geen boek wat plat de stijl is. Óf het wordt saai en meer feitelijk. Zoals ‘Ze zoende elkaar. Ze tongden.’ Zelfde. leest lang niet zo prettig. of ‘Hij kwam binnen.’ Langzaam is meer een toestand. snel of langzaam. Weet jij een ander woord voor ‘drong’? Juist dit maakt het verhaal. en geen documentaire van ‘de daad’.
   Dus ik snap dat het cliché is maar, kan jij diezelfde zinnen neerzetten met dezelfde info, de sfeer, maar met andere woorden?
   Daarbij zou je de hele ‘daad’ in het boek cliché kunnen noemen, want in elke roman/boek komt het wel zowat voor….

   Maar bij dit alles, zoveel mensen, zoveel meningen. En gelukkig maar, anders hadden maar een paar schrijvers de kans om boeken te verkopen.
   Ik waardeer het dat je de moeite hebt genomen om mijn review te lezen en er op te reageren met jou mening! Hoop je terug te zien!

   Groetjes Anja

   Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.