Zomerstop?

De laatste week had ik telkens ideeën; oh dat moet ik op mijn blog schrijven en dat en dat. Dat was dan op mijn werk. Zodra ik dan thuis was, was ik gesmolten door het weer en had ik echt geen puf meer om de blog te schrijven. en ik zei tegen mezelf dan morgen, die dingen kan ik wel onthouden. En ze dus niet op geschreven.
Nu is het woensdag en best koel buiten. Het heeft vooral geregend vandaag, hier in Inzell.
vanochtend 20 over 6 niet natuurlijk, blauwe lucht dus geen jas mee genomen.
Maar je raad het al, op de terug weg; regen! Veel regen!
Maar niet klagen, de natuur kan het het gebruiken. En eerlijk gezegd ik ook!
Even kan de hitte uit het huis vertrekken! En dat is hard nodig.
Met de ruim 40 graden overdag, dat misschien daalde naar 25 graden in de nacht. Werd het niet echt koeler.
Ramen en gordijnen dicht overdag en ‘s avonds met het afkoelen en de nacht de ramen open! Samen met een ventilator gaat het slapen dan redelijk.

Verder helpt het natuurlijk heel goed dat op beide werkplekken airco is (klimaatanlage) en dat hier achter een heerlijke See is.

Het water is +/- 20-25 graden en het voelt gewoon koud als je er in gaat, maar daarna, zo heerlijk.

Wie komt er bij mij vakantie vieren?

Btw er stond hier in de krant, hoe de Nederlanders verlangden naar het warme/hete weer! Grappig en op de voorpagina!

Maar sommige vragen zich vast af hoe het op mijn nieuwe werk gaat.
Nou dat gaat goed! Het is leuk! ook wel ff aanpoten want voor de kassa zijn er 6A4-tjes aan beide zijden. met codes. Vol met codes.
En het snelste is ze om uit je hoofd te leren 😛
Nou dat gaat redelijk. Maar het systeem is totaal anders dan die van het tankstation, dus typ fouten bij de vleet. Dus ik ben nog niet de snelste.

En wat ik heb geleerd op mijn opleiding. Alles netjes recht en alleen bij het stukje waar het kaartje is?
Nou daar doen ze hier niet aan.

En gisteren kwam iemand naar me toe, dat het sneller moest. oke.
Ik dacht, ik moet restaureren, ik doe de 3e kassa erbij. Heb 3 trolleys met karton weggebracht. ik heb het hele gangpad vol met dozen, en ik weet niet alles te vinden, en ik krijg ook vragen van klanten van waar staat dit? Zeker van de Nederlanders, als ze eenmaal door hebben dat je Nederlands bent.
Dus ik dacht dat gaat toch best redelijk.
Toen zag ik hoe de andere de schappen vulden. of vol gooiden. Alles schots en scheef en staat 3 dubbel hoog.
Ik was het dus veelste netjes aan het doen. Alles naar voren, alles in het gelid. Zo als ik het heb geleerd en in de winkels waar ik heb gewerkt het moest.

Dat wordt dus omschakelen. want alles netje in het gelid kost inderdaad meer tijd….

Verder heb ik vorige week woensdag een heerlijk etentje gehad (tankstelle)met chef, de nieuwe chef en de collega’s die hun het meest dierbaar zijn 😛
Dinsdag op Woensdag, ging de zaak over op de zoon en kregen Steffie, Rosa, Alex en ik een gigantische, mooie bos bloemen. En kregen we de uitnodiging voor het eten. Super leuk en niet verwacht.
Wij als werknemers hebben een cadeaubon gegeven voor een diner en 2 van ons hebben een mini tankstation gemaakt.

Dus dat was een leuke en gezellige verassing, en welkom, want het was een gekkenhuis afgelopen week en ook eigenlijk deze week.

Vrijdag 1400 tot 2215 in het tankstation
Zaterdag 0900 tot 1300 in het hotel
Zondag 0900 tot 1300 in het hotel
Maandag 0830 tot 1200 in het hotel
Dinsdag 0830 tot 1200 in het hotel
Dinsdag avond 1400 tot 2215 in het tankstation
Woensdag 0645 tot 1615 bij de Edeka
Toen uit eten om 1800 tot 2130-2200 bij het restaurant 😛
Donderdag 0645 tot 1400 bij de Edeka
Donderdag 1400 tot 1915 bij het Tankstation
Vrijdag 0645 tot 1400 bij de Edeka
Vrijdag 1800 tot 2215 bij het tankstation
Zaterdag vrij (lekker Zwemmen)
Zondag 0530 tot 1400 bij het tankstation
Maandag 0645 tot 1900 bij de Edeka
Maandag 2000 tot 2230 bij het tankstation.
Dinsdag 1400 tot 2230 bij het tankstation
Woensdag 0630 tot 1600 bij de Edeka
Donderdag (vandaag) 0530 tot 0815 bij het tankstation
Vrijdag 1200 tot 1915-1930 bij de Edeka.

Kreeg dus mensen aan de kassa die me; raar aankeken, voorzichtig, overduidelijk, verrast, vragend of fronsend aankeken. Sommige durfde een vraag te stellen, bang iets raars te zeggen; Heb je een zuster? Heb je een tweelingzuster? Werk je ook bij de tankstelle? Was je vanochtend niet bij de Edeka? Hé, wat doe jij hier!’

Gevolgd door; je werkt wel veel hé. Zoooo je bent wel fleißig ( weet jij wat het betekend?). Denk je wel aan jezelf dat je niet te veel werkt? etc.

Nou ik denk aan mezelf hoor, maar met 1 collega op vakantie (die is de 11e weer terug)  En Rosa is dus afgelopen vrijdag geopereerd. Vanochtend dus effies gewerkt en ben nu tot as donderdag vrij en die dag hoef ik ook enkel een paar uurtjes.
Voor volgende week weet ik van de Edeka nog geen planning, maar maandag ben ik vrij. En ik breng dus even een bliksem bezoekje aan NL. En dan vooral aan Drent. ivm dat mijn ogen nogal veranderd zijn sinds maart en volgens de bijsluiter kan dat van de Metformine zijn…Want heb ff in de winkel geprobeerd in het dorp en 1 oog is nu -3 en de andere zou -3.5 zijn. Terwijl ik maart dat nog -2.5 was.
Net ff de arts gebeld en ik moet vanmiddag nog langskomen…. Wordt vervolgd dus.

Nog een vraag. Ik werd vanochtend echt ff pissig door iets bij het tankstelle.
Als ik werk, doen doe ik mijn uiterste best om alles zo goed mogelijk te doen en naar de regels die ze hebben, en ik hoop dat iedereen dat doet.
Nu gaat het om het afval scheiden, vind dat niet echt een heel vervelend klusje, maar waar ik zo’n hekel aan heb is dat het papier en plastic gewoon in de rest afval liggen. De Bekers met een plastic deksel in het papier. En dat dan de nieuwe chef zegt. Och dat is niet zo veel. Wat maakt dat nu uit.
Jeetje een paar weken terug, had ik hartstikke buikpijn en riep hij me op het matje omdat ik er niet zo energiek uit zag en niet zo snel werkte als anders, had hij op de camera’s gezien.( Hij vroeg wel netjes of ik toen last had) In het begin werd ook gezegd; hee, dat heb je niet goed gedaan. En nu maakt het voor een ander niet uit, dat het niet goed is?
Als ik nu iets niet goed doe, krijg ik het ook te horen. En als ik dit flik, krijg ik het zeker te horen. ( Zou het bijna uit proberen)
Diegene kan er dan wel de kantjes vanaf lopen, wat moet mij dan motiveren aan zo’n antwoord om het wel goed te doen.
Buiten dat is het mijn eer te na om het niet goed te doen. Maar toch.
Ik keek hem aan en mompelde toen ik een andere vuilniszak er in deed, nou dan kan ik ook alles er zo in flikkeren, als dat beetje ook niet uit maakt.
Ik vond zijn antwoord zo’n flut antwoordt. Daar erger ik me dan meer aan dat het vuil dat verkeerd wordt gesorteerd. Want oke, misschien vind iemand dat gewoon hééél erg moeilijk. Kan toch?

Zo nu mijn frustratie van me afgeschreven,

Verder is het deze weken iets rustiger, met recensies, ik lees wel maar met die hitte geen zin om veel te tikken en heb ik ook best druk met werk. Dus een soort zomerstop.

Ehm, geloof dat ik ongeveer alles heb gehad…. nouja tot later luitjes.
En misschien wel tot dit weekend!

Liefs Anja

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.