Een greep uit deze week!

Een klein berichtje met een paar leuke dingen!

Vandaag mijn eerste worteltjes geoogst! Ze zijn niet super groot of zo en een paar zitten er nog in, die zijn echt nog te klein. Ga ze zo lekker proeven!

11942342_1054439087924285_8203226766170872057_o

De prei heb ik ook nog wat meer ruimte gegeven.
De basilicum smaakt heerlijk! De broccoli, zag er volgens mijn moeder er normaal uit maar daar heb ik weinig vertrouwen in.

De tomatenplanten doen het goed en heb ik kleine groene tomaatjes, de kans is klein dat er nog smakelijke tomaten komen met dit weer ( heel koud en op de Gross glockner is de eerste sneeuw al). Maar ze voorspellen ook een Indian Summer, zo we gaan het nog even afwachten.

(Ik hoop het wel, vond het heerlijk vorig jaar om buiten te kunnen zitten met mijn verjaardag. Daar kan ik wel aan wennen.)

Verder heb ik nog radijsjes, of nou, het worden geen bolletjes en ze kwamen elke keer boven, dus dekte ik ze elke keer maar toe. Maar nu zijn alle blaadjes weg gevreten……

Alle sla is dood gegaan, sommige kwamen al zeer slecht op en voor sommige was het overpoten de laatste nekslag.

Jammer, volgende keer gelijk in de grote pot zaaien.
De selderie en de krul peterselie lijken me het ook heel erg goed te doen.

Denk dat ik voor volgend jaar op zoek ga naar grotere en diepere bakken.
Vooral omdat het wonen hier super lekker is en er dus nog geen tuin aan zit te komen. Toekomst dromen!

Wat eigenlijk van plan regelmatig een foto te maken om te laten zen hoe ze het deden maar daar is het niet van gekomen. Misschien lukt het volgend jaar wel!

Verder heb ik met dit koude weer, weinig anders gedaan dan werken. Eerst bij het tankstation en daarna bij de Edeka.

Zonder er diep er op in te gaan. Is de sfeer bij de Edeka niet erg prettig. Ze schelden tegen elkaar. of doen gewoon lelijk. Ook de chef is niet erg prettig en ronduit zijn ze bang voor hem of zijn reactie. Van de zotte dat vrouwen van in de 60 bang zijn voor een man, die volgens mij rond de 30 is, laat zeggen 40!
Ik ben nieuw, en dan gaat er wel eens wat fout, je kan immers niet alles gelijk weten en zeker niet gelijk goed doen op je eerste dag.

Voor dat talent schrijf ik me graag in btw. Maar tot die tijd.
Maar als je dan de reactie krijgt. “Nee, want dat wil chef niet! Als hij het ziet, dan…..!

Nouja, je kan het je voorstellen.

Nou heb ik met mijn chef gesproken van het tankstation, en daar kan ik mijn oude deeltijd- contract terug krijgen. En ondanks dat het hotel waar ik werkte voor een maandje me ook terug wil, kan het niet ivm geen plaats.

Alleen het tankstation is niet genoeg. Dus wordt het voor de sfeer bij de Edeka tandjes op elkaar en door gaan met die banaan. Het immers verder wel beter betaald. Verder voor de pauzes een boekje mee en goed oppassen.

Het idee dat het tankstation me mijn oude contract wil terug geven is ieder geval goed voor mijn ego :p
En waarschijnlijk speelt het mee dat ik zo gek ben om de gekste uren te maken voor hen.

Afgelopen week
Maandag vrij
Dinsdag 0700 tot 1900 Edeka
Woensdag 0700 tot 1300 Edeka
Donderdag 0530 tot 1400 Tankstelle
Vrijdag 0530 tot 1130 tankstelle. 1200 tot 1900 bij Edeka
Zaterdag 0530 tot 1400 Tankstelle
Zondag 0530 tot 1400 Tankstelle
Deze week:
Maandag vrij
Dinsdag 0530 tot 1100 tankstelle. 1200 tot 1900 Edeka
Woensdag 08:00 tot 1900 Edeka
Donderdag 0530 tot 1100 Tankstelle en 1200 tot 1900 Edeka
Vrijdag: is nu vrij
Zaterdag: 0530 tot 1400 Tankstelle
Zondag: 0530 tot 1400 Tankstelle

Dus vandaag heb ik lekker uitgeslapen, had ik hard nodig 😛
Verder heb ik contact gehad met iemand die bij mij aan de kassa stond bij de tankstelle en later ook bij de Edeka, hij nodigde mij uit voor een Hausbibelkreis.
Die begint morgen om 1930 dus daar ga ik een kijkje nemen. Word wel ff aanpoten om op tijd daar te zijn, al gaf het niet als ik iets later was.
Ook gaf hij en zijn vrouw aan dat ze me wel een keer wouden mee nemen naar hun kerk in Bad Reichenhall. Volgens hem kwamen er veel jonge mensen. Dus waarom niet. Slechter dan de kerken waar ik een poging heb gewaagd kan het niet worden.

Jullie blijven op de hoogte hoe het gaat 😛

Doei Luitjes, Fijne week!

2 Responses

 1. Truus
  Truus at |

  heftig program. Ik zou een gesprek met die chef aan vragen en uitleggen dat jij de sfeer benauwend vindt, je hebt niets te verliezen! Volhouden tot je iets beters hebt is ook een optie natuurlijk sterkte in ieder geval!

  Reply
  1. FollowMeMove
   FollowMeMove at |

   Nou, dat wou ik eerst ook. Maar heb me bedacht. Iemand is ontslagen toen ze zei dat ze het niet prettig vond dat hij tekeer keer ging tegen haar in bijzijn van de klanten… Dus ik zeg wel wat als ik iets anders/vergelijkbaar/beter vind. Tot 31 dec proeftijd. Dus tja

   Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.