Het wolvenmeisje- S.A. Swann

Het wolvenmeisje
Koop bij bol.com

Scrollend door de e-bibliotheek, denkend wat wil ik nu eens lezen. Van mijn favo- auteurs was er geen nieuw boek online gekomen. Nu ik kwam dit boek ‘Het Wolvenmeisje’ tegen. Ik moest een beetje denken aan. ‘In de Ban van de wolf’ van Christine. En het ging over christenen. Nuja dat is een combi, die voor mij ongewoon is. Lees verder om er achter te komen wat ik er uiteindelijk van vond

De flaptekst:
Lily is een weerwolfmeisje, achttien jaar nu. In haar wolvengedaante is ze supersterk en ‘afgericht’ om in opdracht van haar christenmeesters, die de enige Ware Kerk vertegenwoordigen, rebellerende of ketterende plattelanders in het gareel te krijgen. Lily leeft een dubbelleven, enerzijds is zij een getrainde moordmachine, anderzijds een eenzame puber die hunkert naar liefde. Als zij door een ongelukkige samenloop van omstandigheden een groepje christensoldaten afslacht, rest haar geen andere keuze dan de wildernis in te vluchten. Udolf, de zoon van Johannesburg laatste heidense krijgsheer, ontfermt zich over haar.
Intussen heeft ridder Erhard von Stendhal, die vastbesloten is de vogelvrijverklaarde Lily aan zijn zwaard te rijgen, zich vastgebeten in haar spoor. Een harmonieus bestaan lijkt voor het wolvenmeisje niet weggelegd. Of is er nog hoop? Een sprankje, een waakvlam? In de persoon van Udolf misschien?

Mijn mening:
De flaptekst klopt met bepaalde feiten niet helemaal. Zoals ‘door een ongelukkige samenloop van omstandigheden’. Nu alles behalve dat is het.
Het verhaal begint traag, zo traag dat ik bij bladzijde 64 dacht, van houd ik op, of ga ik door? Nu ik heb door gelezen.
Maar een fijn verhaal vond ik het niet. Veel namen, van personen, van plaatsen, van de orde etc. Van mij mocht er van de helft wel een rode streep hebben. Na een tijdje werd het iets minder en door de verschillende vertellende personen werd me het me ook duidelijk wat er gebeurd was in het verleden, dus door lezen om te kijken of ik gelijk zou hebben. Zo richting het einde kreeg ik gelijk en dat einde, tja. was passend maar ook heel voorspelbaar.
Het verhaal gaat heel erg in op het de fouten van het Christelijke geloof. En ja, ik weet in die tijd, waren de redenen en de methodes niet helemaal jofel, om het maar zo te zeggen. Maar ik had het idee dat de schrijver er een probleem met het geloof heeft en het zo uitte. Let op! Dit is MIJN gevoel en idee.
Lily lijkt het hoofdpersoon van het verhaal, maar ik vind het niet echt uit de verf komen. Udolf ofwel Ulfie is dat meer en met hem kon ik veel meer mee leven en ook beter ín leven.
De cover vind ik een aanfluiting. Het meisje heeft in het boek groene ogen. Op de cover zijn ze geel. In het boek word nergens gesproken over geel…. De wolven, nu ja de hele tijd is er maar één in actie. En haar broers en zussen worden maar een enkele keer genoemd. Ook huilen ze niet naar de maan in het boek. En heb ik het idee, dat volgens de beschrijvingen de verandering niet helemaal totaal wolf is. Maar dat er nog verschillende menselijke kenbaarheden zijn. Het boek is daarover niet helemaal duidelijk. Ook het stuk technisch, als ze is vast gebonden door degene van wie ze houd. Zelfs als ze dán sterker is. Lijkt het me onmogelijk, die houding te hebben, als wolfzijnde.
De titel ansich, is prima. Maar nérgens in het boek, nergens word ze zo genoemd!

Ulfie is gewond geraakt en heeft een bepaalde verwonding opgelopen en heeft van een bepaald ledemaat er nog maar 1 over. Hoe kan je dan het meervoud aan elkaar binden? Dit van die fouten die ik erg irritant vind in een boek…

Nu het liefdeslijntje erin vond ik leuk en erg lief, zeker het eind vind ik erg mooi. Dat doet me besluiten voor het aantal sterren hoger is dan ik eerst zou geven.
Btw. Het lijkt dus totáál niet op Christines boek! Waarvan het tweede deel binnekort uit gaat komen!


Aantal Sterren:

Het wolvenmeisje

Titel: Het wolvenmeisje
Auteur: S.A. Swann (achterin staat de naam: Steven Swiniarski)
Uitgeverij: Uitgever Luitingh
Vertaling: Rien van der Kraan
Uitgave: 2011 – 383 blz.

[bol_product_links block_id=”bol_57dc554662100_selected-products” products=”1001004011262530,1001004011596873″ name=”Het wolvenmeisje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”407″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 16-09-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

2 Responses

 1. Sandra van der Wijk
  Sandra van der Wijk at |

  Hoi Anja
  Ik heb dit boek al een hele tijd geleden uit gelezen en ben het op sommigevlakken met je eens echter Ulf mist een onderarm en niet het hele stuk dus saamenbinden kan dan.
  Het verschil in oogkleuren tussen cover en verhaal is de artistieke vrijheid van de bedenker van deomsla (ze zullen wel niet gelezen hebben) idd een beetje jammer.
  En ach het is fantasy ben wel heel benieuwd naar dat andere boek als datzo hierop lijkt zou ik dat ook wel willen lezen.
  We spreken gauw
  San

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.