Middernacht- Elise – Lara Adrian

Middernacht Elise

Koop bij bol.com

Het derde boek in de serie Middernacht gaat over Elise. Je leert haar al kennen in boek twee en ik had daardoor het idee gekregen, het is een zwakke vrouw die niks door heeft. Dit boek brengt daar verandering in.  Mijn recensie van boek één kan je hier vinden.

De flaptekst:
Elise Chase is alles kwijtgeraakt wat haar lief is en nu wil ze genoegdoening. Wraak. Tot de tanden bewapend sluipt ze ’s nachts door de straten op zoek naar de wilde onsterfelijken die haar zoon het leven ontnamen. Dankzij haar unieke gave komt ze de ene na de andere op het spoor, maar ze kan haar gave niet beheersen. Daarvoor kan ze zich maar tot één man richten: de dodelijkste vampier in de stad, Tegan. Met als gevolg dat het tweetal een bloedpact sluit dat hen in een wereld vol gevaar, verlangen en duistere passie stort.

Mijn mening:
En gelijk door met het derde boek na het lezen van het tweede boek. Het lezen van een serie achter elkaar door is één van de fijnste dingen die er is. Hopelijk kan ik snel aan boek vier en verder komen.

Elise dus. Je leert haar al snel kennen, en het vleugje spanning uit boek twee, dat is nu een reuze stroomstoot geworden. Ook hier is het spel van aantrekken en afstoten ruimschoots aanwezig.  De problemen ook. Hij is uiteindelijk de ruige gentleman en zij is de powervrouw.
Ze zet haar zin door en geeft niet op, om te krijgen wat ze wil. Al weet ze soms achteraf niet of het inderdaad de beste keuze was die ze heeft gemaakt. De problemen van boek één en twee gaan hier verder en komen tot een einde. Sort of. Iemand gaat dood. Nuja dat gaat er in elk boek wel. Maar ze ontdekken een volgend probleem, en die is eigenlijk nog een tikkeltje angstaanjagender. Nu deze cliffhanger bewaren ze voor deel vier. Uitstekende keuze, want zo wil je verder.

De familieband is ook hier aan het einde van het boek heel sterk. Door heel het boek is het afwisselend. Tegan had in het eerste boek regelmatig mot met een andere vampier. In dit boek kom je achter zijn beweegredenen. Maar zijn actie/gedrag is niet hetzelfde als in boek één, beetje irriterend. Want er was nog niks gebeurd waardoor hij zou kunnen veranderen…
Maar al met al is ze een powervrouw, hij is een heerlijke man/vampier. Wat wil je nog meer?


Titel:
 Middernacht- Elise
Auteur: Lara Adrian
Uitgeverij: Luitingh- Sijthoff
Vertaling: Marion Drolsbach
Uitgave: 2012 – 336 blz.

[bol_product_links block_id=”bol_57cd92009dd18_selected-products” products=”9200000009290722,9200000002160950″ name=”Middernacht Gabrielle” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”413″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 11-09-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.