Jacht op het antiserum #2- Christine Charliers*

jacht op het antiserum

Het tweede deel van de serie over Eshter en Jonathan van de hand van Christine! (Recensie van deel 1) Lang verwacht is de ‘Jacht op het antiserum’!  En door de vele dingen in het leven, kon ik ook niet gelijk beginnen, want ik wilde eerst het eerste deel herlezen en dan gelijk door! Maar dan eindelijk! Christine is vergelijkbaar met J.K. Rowling!  Al is J.K. The Queen!

De flaptekst:
Esther worstelt steeds meer met haar wolveneigenschappen. Samen met Jonathan wil ze zo snel mogelijk een antiserum te pakken krijgen. Vooral op school heeft Esther het moeilijk, waar pestkop Sandra haar voortdurend in het nauw drijft. Maar soms komen haar wolvendriften ook goed van pas, bijvoorbeeld wanneer ze haar vriendin Milla wil redden of wanneer ze op onderzoek uitgaat bij het louche bedrijf Crustonic. En dan ontdekken Esther en Jonathan waar Alexander is gebleven, de enige die een antiserum kan maken …

Het tweede deel van de meeslepende trilogie. Een boek dat de wolf in je doet ontwaken, om het vervolgens in zijn geheel te verslinden. Voor lezers vanaf 14 jaar.

Mijn mening:
Doordat ik deel één hiervoor herlezen heb, zat ik lekker in het verhaal. En dat was handig want het gaat precies verder met waar het gestopt is. Het verhaal heeft een hoog tempo en hoewel sommige dingen ongeloofwaardig zijn. Het is natuurlijk fantasy. Heeft Christine alles zo geschreven dat het heel geloofwaardig is. Het is duidelijk te merken dat de auteur gegroeid is met schrijven en de personages gaan zeer diep. Ik heb regelmatig een traantje moeten weg pinken bij Esthers gevoelens. Ook word het verhaal dieper door toevoeging van meerdere en nieuwe personages. Daardoor is het boek in veel situaties anders dan bij het eerste boek.
Wat ik wel vond dat die leraren wel héél graag toetsen geven en beetje laat er aan dachten dat ze moeilijkheden kan hebben door haar familie omstandigheden.
Eén van de nieuwe personages doet het zelfde als John. En dat vond ik erg jammer. Je kon de namen inwisselen voor mijn gevoel en dan zou het ook kloppen. Daardoor boete het boek een beetje in, op dat vlak, op de spanning. Verder is de spanning niet gelijk hoger dan het eerste boek, wel is de spanning anders.
Hector, oh Hector. Ik zie een verhaallijn en ik twijfel of ik die wil delen. Als het zo is wil ik niet dat het jullie plezier gaat vernaggelen. Maar als ik gelijk heb, zou dat zo ontiegelijk gaaf zijn… Hm. Ik houd het erop dat ik denk dat Hector iets te maken heeft met één van de nieuwe personages.
De auteur is Vlaams en ik vind het heerlijk om de Vlaamse woorden en gebruiken tegen te komen.
Het verhaal heeft een vlot tempo en het leest ook super vlot. Ik kon gewoon niet stoppen, dus besloot ik door te lezen en dan maar een kort nachtje te hebben. Het verhaal stopt ook met een cliffhanger. Want hoe gaat het verder?

De cover vind ik geweldig, het is in de dezelfde style met kleine aanpassingen, hardcover en een lekkere pil. Precies hoe ik mijn boeken graag heb en ook dit boek ruikt weer heerlijk nieuw!

Christine alstublief, schrijf door! Ik wil dol graag het einde weten!

Oh en ik denk dat in dit boek verschillende verborgen verhaal-lijntjes zitten. Wie gaat  ze met mij ontdekken? Check morgen FollowMeMove weer en wie weet ben jij het wel!

 

Kameel


Titel:
 Jacht op het antiserum (In de ban van de Wolf 2)
Auteur: Christine Charliers
Uitgeverij: Clavis
Vertaling: N.V.T
Uitgave: 6 Oktober 2016 – 363blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 08-03-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
*Dit boek is een recensie-exemplaar, ter beschikbaar gesteld door Clavis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.