Deel #2 van de dingen die kassamedewerkers overkomen

Er is al een tijdje geleden dat deel één online is gekomen. In die tijd is het leven niet saai en zijn er leuke en ook ergerlijke dingen gebeurd die ik jullie niet wil onthouden! Voor wie mij niet kent en deze post is het eerste wat je van mij leest. Ik werk  aan de kassa op twee locaties raststätten(wel 1 bedrijf) en in het dorp in de tankstelle. Laat je me weten of jij ook zulke dingen mee maakt of hebt meegemaakt?

# Zo jij bent ver van huis!
Nee hoor. Maar ongeveer 17 km.

# Tegenover de kassa is het bestek met een gedeelte waar je je dienblad op kan laten steunen. Iemand heeft betaald en draait zich om, zet zijn bord neer bij het bestek. Draait zich weer om  en loopt naar mij en vraagt. ‘Waar is het bestek?’ …. Nu achter u….’

# Heel leuk dat u mij uw geld geeft. Maar tenzij u iets anders bedoelt dan het aan mij te geven… Weet ik zo niet 1,2,3 wat u zou willen betalen…

# Sorry dat ik geen Frans spreek. Ik werk in Duitsland. En ik vind Duits, Nederlands en Engels meer dan voldoende om mij hier te redden. Als ik Frans wilde spreken zou ik wel naar Frankrijk gaan. Maar nee wij zijn in DUITSland!

# Een man die een verhaal tegen mij houd en om mijn vraag of hij Duits of Engels spreekt. Rattelt hij een rijtje talen af die hij wel spreekt. Excuse me! Waarom in hemelsnaam ken je al die andere talen en heb je niet Engels geleerd? Een deel van de intelligentie lijkt er dus wel te zijn! Engels is een wereldtaal. Portugees en de rest bij mijn weten niet. Mijn antwoord was dan ook enkel de drie mogelijkheden die ik sprak. #EnglishDeutschNiederländisch en een schouders ophaal beweging

# Ik heet geen hé- of Espresso – of toilet- of Klo.

# Meneer! Uw pinpas!

# Heeft u een toilet? (varianten: Waar zijn de toiletten? – Toilet!- Klo?!- Wo ist Klo!- etc.) Nee natuurlijk hebben we geen toilet, we staan allen met gekruiste benen hier. Of jaa zeker heb ik een toilet, thuis in mijn badkamer. Natuurlijk hebben we een toilet. Andere kant op,  bij de drankjes, aan het einde links. – BUITEN? – Nee binnen. Je bent al bij het einde van de wereld. Bij de drankjes links. WAAR? zucht. Misschien toch die tattoo gaan nemen. Links Toiletten, rechts Besteck.

# Prima dat u niet genoeg geld hebt, of het de duur is. Maar zeg dat dan en doe niet alsof wij u verkeerd verstaan. en van 3 koffie naar 2 gaan en dan keihard volhouden dat u één heeft gezegd werkt ook niet als er meerdere mensen om u heen staan die het ook horen…

# Sorry dat u het duur vind, ik maak de prijzen niet.

# Zeg NOOIT, maar dan ook NOOIT, ja-yes- oke, als je iets niet hebt verstaan! Ik herhaal wat ik hoor. Als jij ja zegt, knikt of yes zegt, ga ik er vanuit dat het klopt! Dat je weet wat ik heb gevraagd. Neem pen en papier mee als je niet de taal spreekt en maak een vraag teken! Maar zeg niet zomaar ja!

# Ik scan 2 flesjes dringen. Heeft u nog getankt? JAA. Nummer 5?(was het enigste nummer) Ja! Dat wordt dan €80,- Meneer overhandigt mij een brief je van €20,- Nou dan zie je de bui al hangen. Je herhaalt de boel nog maar eens, je wijst extra op de display. Je draait je hele kassa om. En toen kwam er uit. Hij had toch niet getankt. ZEG DAN OOK NIET JA, DOMME $%^&.

# Helaas komt het vaak voor dat de regel kijken met je ogen niet meer gehandhaafd word. Al een jaartje of 50 denk ik zo. Volwassen pakken broodjes en leggen ze weer terug met hun blote- vaak niet gewassen- handen weer terug. Als ik het zie, Meneer, dat heeft u aangeraakt, die moet u betalen. Jup ik ben een kreng, want als ze het broodje perongeluk laten vallen, gooi ik het in de prullenbak en betalen ze die niet. En als volwassen dat al niet meer begrijpen en boos worden, Jep het is ook heel onduidelijk als er 2 tangen in de mand met brood liggen! Hoe moeten kinderen dat dan nog leren?

# Hoe bent u hier terecht gekomen? ik: Ze hebben me hier achter gelaten, ze waren me zo zat…:D

# Champignonsauce kost €1,69. Klant oh dat is wel een beetje duur hé. Ik heb geen champignons genomen dus dan is het wel goedkoper hé. Ik zag de bratensauce van €0,69 niet dus deed het maar zo.
Nee mevrouw, ookal neemt u de stukjes champignon niet. Het blijft champignonsauce dus dat is de prijs die u betaald.
Gevalletje: Ik zie de motor van de auto niet dus dan is het geen auto…..

# Tussen de BK en het buffet staat een afscheiding. Twee paaltjes met een soort lint. Deze stond scheef. Ik zet hem weer recht, ik draai me amper om en de vrouwlijke klant zet het weer scheef. Ik zet het weer recht en zeg ‘ ik zet het niet voor niets recht’
Klant: Wij zijn hier de klanten hé
Ja natuurlijk mevrouw wij zeggen ook wel gasten. Sinds wanneer verbouw je als gast gelijk het huis van je familie of vrienden? Omdat jij iets anders mooier of handiger vind?

# Het is misschien moeilijk maar, als jij de eigen eten ophaalt, waarom denk je dat je er een tering zooi van kan maken en die hele reut zo te laten staan?

# Op het werk en eigenlijk overal zeg ik tegen iedereen gedag, meestal met een internationaal woord.
‘Hallo’
Klant: ‘Ik wacht op mijn man’ of ‘Ik kijk enkel’
Ik: ‘ik zei enkel hallo…’ Nee ik zeg dat ook als u niets wilt kopen. Het is gewoon beleefd zijn

# Alstublieft hier is uw glückslos. U kunt een auto winnen! Als u geluk hebt, anders een bbq of nog wat anders.
Klant: Oh, kan ik jou ook winnen?
Nee, want ik ben te duur. En lach de man toe. Ik ben onbetaalbaar.
Zijn vrouw barst in lachen uit 😛

# Sorry ik kan niet aan uw neus zien dat u geen Duits spreekt. Daarin tegen herken ik vaak wel de Nederlanders, zelf voor ze hun mond open doen 😛 Geen grap!

# Graag de salade op de weegschaal alstublieft. Of mag ik even het flesje?’ En men zegt gewoon nee! NEE!
‘Sorry graag de salade op de weegschaal.’ NEE. @#$%^&
Nu als dat weer gebeurd. Als ik er bij kan pak ik het zelf. Of ik stamp weg van mijn kassa en loop er omheen, om het zelf te pakken.

Deel 1 kan je hier vinden: ’22 dingen die kassamedewerkers overkomen

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.