Bestemming bereikt- José Vriens

Bestemming bereikt

Op zoek naar nieuw leesvoer op de e-bibliotheek. De laatste tijd is er weinig interessants toegevoegd voor mijn smaak genres. En ik kwam José Vriens tegen. Vorig jaar las ik ‘Verdwaald’  van haar en die was goed bevallen. Dus ik heb meerdere titels van haar uitgekozen en gaan met die banaan. Eeh leesboek 😛

De flaptekst:
Tijdens haar zomervakantie ontmoet de zeventienjarige Danella de liefde van haar leven,maar haar vakantieliefde vertrekt echter vrijwel direct met de noorderzon. Thuisgekomen merkt ze dat ze zwanger is.
Vijf jaar later ontmoet Danella Ruben. Hij heeft vreselijke littekens in zijn gezicht als gevolg van een motorongeluk. Toch herkent ze hem: dit is de vader van haar kind! Hij herkent haar ook. Desondanks verzwijgen ze dat ze de ander kennen, elk om een heel andere reden. Ruben denkt dat Danella inmiddels getrouwd is met een andere man en met hem een kind heeft. Als ze hem vertelt dat dit niet het geval is, wil hij ineens geen contact meer met haar.

Mijn mening:

Het verhaal begint met een jonge Danella als inleiding. Het is een hoop show en don’t tell. Prettig want iedereen weet door de flaptekst wat er gebeuren gaat en nuja dubbele info word dus vermeden. Ik vind trouwens helemaal de flaptekst te veel van het verhaal verklappen, niet alles maar de laatste 4 zinnen hadden zeker weg gemogen.
Het begin word ook vanuit Ruben verteld. De overgang is tussen de tijdsprongen en de hoofdpersonen niet erg duidelijk aangegeven, dus dat was onprettig. Ik las het boek als een ebook, het kan zijn dat het aan de opmaak daarvan ligt.

Het verhaal is lief, niet te moeilijk en er worden nog twee andere verhaallijnen erin gegooid. Beide zijn goed verweven. Maar ergens zorgt het ervoor dat de communicatie tussen Danella en Ruben niet erg diep gaat. Het is niet hinderlijk, het is gewoon een heerlijk boek om even weg te zijn uit de realiteit.
Ondanks dat er onderwerpen in het boek worden gebruikt die best zwaar kunnen zijn, is het geen zeikerig leerboek geworden, van hoe het wel moet in het leven.
Het enigste wat ik erg jammer vind is dat de ene verhaallijn niet een duidelijk uitsluitsel heeft gegeven.
Ofwel het was lekker relaxen met dit boek!

Kameel


Titel:
 Bestemming bereikt
Auteur: José Vriens
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: nvt
Uitgave: 15 oktober 2010 – 224blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 20-06-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.