Blijf bij mij – Emma Anna*

 

Blijf bij mij
‘Blijf bij mij’ is deel twee van een serie en het vervolg van ‘Kom naar huis’. Deel 1 beviel mij heel goed en dan wil je natuurlijk ook het vervolg lezen, ik wilde weten hoe het verder gaat met Luc en Hannah.
Ook de cover van ‘Blijf bij mij’ is redelijk donker, maar is net als ‘Kom naar huis’ heel erg mooi en treffend gemaakt. Het is net iets minder donker.

Flaptekst:
Hoewel Hannah’s hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken.
Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo?
Wat is er voor nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

Mijn mening:
Ik was benieuwd of je dit boek ook apart kon lezen, maar het boek trok me zo in het verhaal van Luc en Hannah dat ik dat totaal vergeten ben. Maar ik denk dat het mogelijk is, maar ook dat het mooier is om het achter elkaar te lezen. Het verhaal gaat praktisch verder met waar het opgehouden is. Praktisch, want het was niet helemaal duidelijk. Dat had beter gekund. Je leest van Hannah en hoe zij sterker word en haar grenzen verkend en aangeeft. Betekend niet dat ineens alles koek en ei is, dat er geen angst en verdriet meer is. Je voelt het verdriet en ook juist van Luc. Dat vind ik echt heel gevoelig gedaan en van grote klasse. De juiste hoeveelheid en ook juist ook taboe doorbrekend. Mannen hebben gevoelens en mogen ook huilen.
In het boek gaat ook de liefde verder, wat ook mooi gedaan is en alle gevoelens van Hannah en Luc spatten van de bladzijdes af. Het enigste wat mij persoonlijk irriteert, is dat de relatie zo liefdevol is maar dat ze de hele tijd over neuken spreken. Te banaal vind ik op momenten dat er een andere woord meer passend zou zijn. Het hoeft niet altijd zoet. Maar vind het gewoon niet erbij passen.
Het einde is ook weer best heftig en de epiloog maar het verhaal weer zoet. Niet perfect, maar op de beste manier dat ze kunnen, want niks is perfect. Al komt dit boek trouwens best in de buurt 😛

Wil je nog meer overtuigd worden? Bij ‘Blijf bij mij’ hoort een blogtour!

 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 14-02-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.