Vakantievlinders – Vanessa Thuyns*

Vakantievlinders
Het tweede boek dat ik van Vanessa Thuyns mag lezen! Dit keer zelfs drie verhalen in één. 1 verhaal speelt in Napels, één in Tirol en één in ons eigen landje, op Vlieland.
Klik verder om meer te ervaren!

Flaptekst:
In deze feelgoodroman vind je maar liefst drie romantische verhalen over moderne vrouwen, vriendschappen en liefdes die je meteen in de vakantiestemming brengen. Van de hand van Vannessa Thuyns, die vorig jaar debuteerde met de vrolijke roman Knetterverliefd.

Vlieland
Lisa durft de ‘zeilreis voor vrijgezelle dertigers’ niet af te zeggen. Het was immers een gul cadeau van haar familie. Eenmaal op het schip op weg naar Vlieland probeert ze met man en macht alle single mannen te ontwijken. Kan ze dat een week lang volhouden?

Napels
Josefien hoopt in het mooie Napels te kunnen ontspannen, maar haar beste vriendin blijkt haar uitgenodigd te hebben voor een compleet andere reden. Josefien probeert zich staande te houden, dus verliefd worden op de sexy hoteleigenaar is absoluut geen optie…

Tirol
Simone is na een traumatische ervaring nooit meer in de buurt van de skipiste geweest. Omdat haar vriendinnen zo aandringen, besluit ze de wintersport nog één kans te geven.
Zo slecht treft ze het niet in Tirol met een aantrekkelijke skileraar, maar dan slaat het noodlot toe en kan Simone niet anders dan spijt hebben.

‘Vannessa heeft het weer voor elkaar! Ik kon niet stoppen met lezen.’ – Tamara Haagmans, feelgoodauteur (De mooiste dag van je leven, uitgeverij LS)

Mijn mening:
Elk verhaal is een leuk idee, maar t heeft erg veel overeenkomsten. Elke romance volgt ongeveer dezelfde tijdlijn. In de tijd van een week ontmoeten ze de liefde van hun leven. Niet dat niet kan. Maar ze duiken ook alle 3 ’t bed in in de eerste dagen dat ze elkaar leren kennen. Ik vind dat erg vlot. Normen en waarden verschillen voor ieder, daarvan ben ik mij bewust. Maar vind dan vooral jammer dat t in elk verhaal gebeurd. Ergens mis ik dan ook de diepgang in de verhalen. ’t wordt aangetikt maar niet uitgewerkt. Ook andere dingen worden niet afgewerkt/ aangehaald. Bijv hoe makkelijk men over Sjoerds ongeluk en zijn onderkoeling had voorkomen kunnen worden als Andreas beter had gehandeld. Zeker met meer dan -30! Dat is echt koud, gevoelstemperatuur kan wel anders zijn. Maar als je een ongeluk krijgt! Heel, heel ernstig.  Ik bedoel om zo te reageren als Andreas en iedereen reageert met zulke temperaturen zo rustig. Nope. Stimmt nicht!

Daarbij is het in de bergen en op pistes juist met zulke temperaturen meestal heel erg helder. Er kan mist ontstaan vlak aan de grond met lage temperaturen en daar heb je toch vaak waterdamp/ vochtvoorziening nodig. Dus iets van een meer  of een sloot. etc. zonder dat heb je niet de juiste condities.
Nu is het juist zo dat bij pistes meestal geen meer of iets dergelijks aanwezig is. De sneeuw blijf koud. Dus dan mist krijgen is nogal een groot unicum. In de 7 jaar dat ik hier woon, met ook temperaturen met -30. heb ik dit nog nooit beleefd. Ik heb het gevoel dat hier weinig research spreekt. Dat vind ik erg jammer. De mannen zijn, behalve dat ze Nederlanders zijn of spreken, gelukkig wel verschillend. én dat is erg leuk.
De ene is nogal bazig en arrogant. De ander lijkt nogal afstandelijk en verlegen. En de derde lijkt een man die een beetje doorsnee is, maar is juist erg lief en zorgzaam.
Hier en daar zulke grappige humor. Zoals skiën als een krolse kat. Nog nooit een gezien, maar ik zie het al voor me 😛 En schoot dus lekker in de lach midden in de trein, toen ik het las.
Al met al zijn het 3 leuke verhalen die iets meer uitgediept konden worden, toch is het voor tussendoor een oke boek. Toch blijft dit toch een beetje hangen en ben ik zeker benieuwd of bij een volgend boek van Vanessa, dit eventueel weer voorkomt.
Een dingetje wat mij bij ‘Knetterverliefd’ ook al opviel. Is de abrupte overgang van de ene scene naar de andere.
ik geef echt voorkeur aan een extra witregel. of een sterretje, of wat dan ook. Leest gewoon veel vlotter. Ook bij dit boek vind ik de cover weer erg passend en erg mooi. Hij is simpel, met weinig tierelantijnen, maar daardoor juist veel sprekender! Zoals eerder gezegd. Dutch Venture Publishing heeft mij nog nooit teleurgesteld met hun covers! Ook de titel is 100% passend bij alle 3 de verhalen.

Wil je nog meer overtuigd worden? Ook ‘Vakantievlinders’ hoort bij een blogtour! Kijk hier voor de namen, links en data!

Vakantievlinders

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 03-05-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.