De Ademdief -Miranda Peters*

de ademdief

De flaptekst, de cover alles spreekt van een andere wereld. Het leek mij een intrigerend verhaal, maar ik was een beetje bang al die aparte namen…. Maar goed, de eerdere boeken van Miranda Peters hebben mij absoluut NIET afkerig gemaakt. Snel beginnen dus!

Flaptekst:

Dood de Ademdieven.

Vernietig de magie.

Verbreek de vloek.

Dat is de levensmissie van de Jagers van Artames. Pas wanneer alle Aspiratar – mensen met een magische gave – zijn uitgeroeid, wordt een eeuwenoude vloek verbroken die Jagers laat sterven op hun twintigste verjaardag. Dat is de opdracht en dat is wat er zal gebeuren. Tenminste, in theorie. Want de Aspiratar weten al meer dan tweeduizend jaar uit handen van de Jagers te blijven.

Thalia leidt samen met haar acht jaar jongere zusje Livia een nomadenbestaan, vanaf het moment dat de Jagers hun ouders doodden. Al vijf jaar lang geneest ze mensen en gaat ze tot het uiterste om haar zusje te beschermen. Maar wanneer ze op een avond Jager Quinn ontmoet en ze elkaar genade tonen, neemt haar leven een onverwachte wending en moet ze voor de zoveelste keer vluchten.

Quinn zet de achtervolging in en is vastbesloten zijn fout recht te zetten. De Ademdief laat hem niet los en hij wil antwoorden, niet wetende dat dat nog meer vragen op zal roepen. Alles waar ze in geloven en voor vechten blijkt namelijk niet zo zwart-wit als gedacht. Thalia wordt gedwongen samen te werken met Quinn om een onverwachte gezamenlijke vijand te verslaan, maar hoe moet dat als je geleerd hebt op niemand anders te vertrouwen dan jezelf? En wat als je als Jager gevoelens krijgt voor iemand die je uiteindelijk moet vermoorden om zelf een toekomst te hebben?

Mijn mening:
Ohlala. Het begin is absoluut niet mijn ding. Maar daarna, het grijpt je bij de strot en laat je niet meer los. Ik heb er tussen het werk doorgelezen en wiehoo, er gebeurden een paar dingen waardoor ik meer tijd kreeg om lekker te lezen! En dat is geen straf!
Het verhaal begin rustig met wat uitleg. Je leert de personages kennen en je krijgt medelijden met ze als je ze beter leert kennen. Daarna begint het tempo op te lopen en moet je goed je aandacht erbij houden, nuja dat moest ik. Vooral naar het einde toe. Want daar werden dingen uitgelegd en verklaard. No problemo zou je zeggen, maar met al die namen die in hoog tempo toegevoegd werden en vooral omdat ik er geen personage/gezicht aan kon vast knopen vond ik het lastig alles te volgen. Het lukt wel, maar had hier en daar een 2x lezen nodig. Het verhaal zelf is goed te volgen. Het word vanuit twee gezichtspunten verteld daardoor heb je als lezer een alles wetend gevoel.
Dit boek vind ik een hele duidelijke verbetering van GAIA-triologie. Meer structuur, geloofwaardiger, ik weet t klinkt apart, want het is een magische wereld. Maar ook hier kreeg ik weer een Prim- gevoel bij het zusje, wat maf is want niets is gelijk. Behalve dan de zusterlijke liefde en ook een paar hints van de Harry Potterwereld. Wat trouwens ook een keer letterlijk in het boek word aangehaald. Ook het thema verraad is in dit boek weer aanwezig, al is dat nu niet zo op de voorgrond.

Miranda Peters heeft met ‘De Ademdief’ een wereld geschapen die echt origineel is en ik dacht dat het eigenlijk niet meer mogelijk zou zijn met alle boeken op deze wereld! Ze heeft zich ontzettend verbeterd met dit boek. Haar schrijfstijl is nog prettiger geworden.  Het verhaal heeft een open einde en ik, en jij ook als je dit boek hebt gelezen, ga met smart wachten op het volgende deel! Want dit was echt een heerlijk boek!

Dit boek hoort bij een blogtour! Klik op t plaatje voor de site met alle links!
de ademdief

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 11-09-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.