Leven met een leugen – Wendy Brokers

Leven met een leugen

 

Het tweede boek van de serie ‘Leven met een Leugen ‘ van Wendy Brokers! Zij hoort voor mij echt bij mijn lijstje steengoede auteurs. Helemaal van Nederlandse bodem is zij ontzettend sterk, geniaal en Queen van de cliffhangers! Gelukkig heb je daar geen last van bij deze recensie en als jij het boek zelf ook haalt, kan je praktisch in één keer door lezen. Ik raad je dus van te voren al aan dat je een lekkere lange middag kiest om dit boek,- alle boeken-, van haar gaat lezen. Recensie van ‘Geluk bij een ongeluk’  en mijn recensie van het eerste deel kan je hier vinden: ‘Baguette met jam voor twee’

Nu wil ik je graag nog vertellen dat Wendy door Thrillers & More genomineerd is met ‘Omkijken naar morgen’!  Voor de Thrillers & more Verkiezing Beste Boek 2020. In de categorie: Beste Roman/Feelgood Nederlandstalig. Stemmen kan je hier doen!  Dit kan je tot 6 februari 2021 doen!

Flaptekst:
Een heerlijke roman vol liefde, vriendschap, geheimen, verdriet en humor

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Mijn mening:
Bij dit boek moet je rekening houden met heftige zaken. Ik raad je aan een goed plekje te vinden waar je gerust kan lachen én huilen.
Het begint vooral grappig. Maar al snel kom je in een rollercoaster terecht, maar toch is alles heel goed te volgen. De emoties zijn heftig en Wendy is echt geniaal om de gevoelens van de hoofdpersonen Jelle en Sofie over te brengen. Ik voelde het in mijn eigen hart en buik, hun gevoelens, de pijn. Eerlijk waar, hier stoot ze zelfs mijn lievelingsschrijfster van haar troon. Nora Roberts. En zij staat daar zelfs sinds mijn 12e…
‘Leven met een leugen’ is het beste te lezen op volgorde. Er word hier en daar terug gegrepen wat in boek 1 gebeurd. Je kan het wel begrijpen maar het is gewoon beter voor de ervaring.
Het verhaal komt echt diep binnen, helaas gebeuren ook hier in het verhaal dat het niet zeker is dat ze samen kunnen komen én blijven. Je hoopt van wel. Maar er gebeurd zoveel heftige dingen dat je daar absoluut niet zeker vanuit kan gaan. Wendy bakt namelijk niet enkel zoete broodjes, zoals je vrij snel in het begin kon merken.
Nu kan ik nog heel veel meer schrijven, bijv. dat de cover ook weer super is. En dat hij ook weer perfect bij ‘Baguette met jam voor twee’ past. Maar ik raad je gewoon aan dit boek te halen en te gaan lezen. Veel beter dan mijn recensie. Ik wil eigenlijk wel meer op het verhaal ingaan, maar eigenlijk ook weer niet. Het gaat gewoon af doen aan de ervaring.

Helaas moet ik wel melden dat ik net een versie heb getroffen die niet zo goed gebonden is. Ik heb de uitgeverij een pb’tje gestuurd, niks gehoord. Nu heb ik nog een mailtje gestuurd. Afwachten wat daarop komt. Ik raad je aan bij ontvangst het boek gelijk na te checken. Ik heb dit niet gedaan en hem in de kast gezet tot deel 3 uitkwam. Deze heb ik in december gekocht en mee genomen naar Duitsland en over de kerstdagen gelezen en dit ontdekt.
 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 22-01-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek ‘Leven met een leugen’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen. Natuurlijk is het in deze tijd aan te raden bij je lokale boekhandel te bestellen. Velen leveren het nu zelfs persoonlijk bij jou thuis!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.