Omkijken naar morgen – Wendy Brokers

omkijken naar morgen

Wendy Brokers! Haar derde deel in de serie! ‘Omkijken naar morgen’ En ook de derde dag op rij een recensie van haar!
Eerdere recensies van haar boeken kan je hier vinden: ‘Geluk bij een ongeluk’  ‘Baguette met jam voor twee‘ ‘Leven met een leugen
Nu klets ik hier gewoon niet verder. Wendy is gewoon geweldig, haar boeken zijn geweldig. Ze is gewoon een top schrijfster. Op naar de recensie!

Ps. als je het nog niet wist: Wendy is door Thrillers & More genomineerd met ‘Omkijken naar morgen’!  Voor de Thrillers & more Verkiezing Beste Boek 2020. In de categorie: Beste Roman/Feelgood Nederlandstalig. Stemmen kan je hier doen! Dit kan je tot 6 februari 2021 doen!

Flaptekst:
Een invoelend geschreven, meeslepend verhaal over vriendschap, liefde en de verstrekkende gevolgen van gebeurtenissen in iemands jeugd

Femke Martens lijkt alles mee te hebben: ze is jong, mooi, heeft een fijne baan waarvoor ze door heel Europa reist, en nooit gebrek aan aandacht van mannen. Huisje, boompje, beestje is aan haar niet besteed.

Maar er is ook een keerzijde. Niemand kent de echte Femke of neemt de moeite om haar te leren kennen. Verklaart dat de sluimerende onrust waardoor ze zichzelf steeds vaker tegenkomt en ze diep vanbinnen zo ongelukkig is? Als haar huisarts aan de noodrem trekt en haar werkgever haar op non-actief stelt, komt ze terug naar Nederland, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Het lijkt hét moment om schoon schip te maken en onder ogen te zien wat ze zo wanhopig graag wil vergeten, maar hoe? En als ze dan voor het eerst in haar leven een connectie voelt met een man, waarom is het dan iemand die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik zou gunnen en wiens privéleven al reden genoeg is om voor op de vlucht te gaan?

Mijn mening:
De flaptekst van ‘Omkijken naar morgen’ is een beetje zeiig. Niet dat ik die heb gelezen bij het kopen. Nee die heb ik pas gelezen bij het maken van deze recensie. Hij klopt wel. Maar hea. Dit is rollercoaster Wendy die dit heeft geschreven. Dit gaat diep, heftig, tot op het bod. Ik heb dit niet persoonlijk beleefd en mijn hemel, dit kwam zo diep binnen, dat ik daar dankbaar voor ben. Wendy heeft het talent dit zo puur, huiveringwekkend neer te pennen, dat je zelf niet meer slapen kan. Je wilt je hand uitstrekken naar Femke om haar te helpen. én dat kan niet. (En dat vind je niet terug op de flaptekst.)

Maar gelukkig heeft Wendy daar een oplossing voor, een hele lieve dokter, die ook nog eens heel sexy is en zijn grenzen kan aangeven. Het is origineel en niet zon superheld zo als in vele verhalen. Ook hij heeft een leven en een verleden. En dit word heel mooi verwoord. Wat ook mooi verwoord is, is de ernst van zijn beroep en zijn afdeling. Hier merk je heel duidelijk het beroep van Wendy.
Ook dit boek is er één met meerdere lagen diepgang. Wat ik ook erg fijn vind en wat ook een toevoeging is aan die diepgang is de inkijkjes in het leven van de hoofdpersonen in de andere boeken en niet alleen dat, er is ook een leuk inkijkje in een totaal een ander verhaal van een andere hand. 😛 erg leuk. In ieder geval het betekend dat je ze niet gelijk helemaal los hoeft te laten.

Want dat is moeilijk. Ik heb het niet snel maar ik heb na deze serie een beetje een leesdipje. Ik heb wel andere boeken gelezen. Maar t gevolg is nu dat alles momenteel zo flauw leest/voelt en niet zo half zo goed als de boeken van Wendy’s hand. Ik heb het gevoel dat ik een onderdeel werd van de boeken, van het verhaal en van de familie. <3 Ik kan ze gewoon nog niet los laten, ze blijven in mijn gedachten.

Ook dit boek is weer prachtig vormgegeven en past heel goed bij de andere twee. Dit boek heeft niet het probleem met hoe het gedrukt is en wat ik bij boek twee heb ontdekt. Alles goed!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 22-01-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek ‘Omkijken naar morgen’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen. Natuurlijk is het in deze tijd aan te raden bij je lokale boekhandel te bestellen. Velen leveren het nu zelfs persoonlijk bij jou thuis!

One Response

  1. Anneke van Dijken
    Anneke van Dijken at |

    Is inderdaad een heel mooi boek.

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.