Anekdotes van mijn werk

Zoals ik op mijn fb pagina melde. Ik ben aan t opruimen geweest, en ik kwam dus verschillende dingen tegen in concepten. Waaronder deze anekdotes. Ik heb wel vaker zoiets gepost en velen vonden het altijd grappig. Het is aangemaakt in 2016! Dus de anekdotes zijn oud en ondertussen werk ik in de trein. Al heb ik daar in de korte tijd ook al veel leuke en grappige dingen beleefd. Dus misschien komt deze post met mijn actuele job ook online. Tot die tijd mag je lachen met deze, want ik wilde ze jullie toch niet helemaal onthouden.

Op werk zie ik allerlei pluimage. Groot, klein. Allerlei kleuren ook.

Nu werk ik op deze plek nog niet heel lang maar ik heb al een paar grappige dingen meegemaakt en de helft van de collega’s overwegen tatoes.

Rechterarm met Besteck en linkerarm met Toiletten! De mensen stiefelen gelijk altijd de verkeerde kant op. En ondanks dat Besteck met koeienletters word aangegeven. Niemand die het ziet!

Wat mij brengt bij de volgende meneer. Laten we hem, Franz noemen.
Franz is bezig met betalen en vraagt naar het besteck, voor ik überhaupt de kans kreeg om het te zeggen waar het staat/ligt. Dit doe ik meestal als het betalen klaar is.
Ik wijs het alsnog aan en Franz zegt bloedserieus. ‘Je zou eigenlijk een bordje moeten ophangen.’
Ik: ‘Helaas helpt dat niet.’
Franz: ‘Werkelijk? Ik denk wel dat het handiger zou zijn.’
Ik: ‘Helaas helpt het toch niet.’
Franz kijkt nog eens naar het besteck. (en of hij het toen zelf zag of iemand hem er op wees, weet ik niet meer) Maar ineens ziet hij dus, het bord boven het besteck staan. ‘BESTECK’
Daar gaat mijn poging om hem zich niet voor gek staan te laten voelen!
Ik: ‘Het helpt echt niet, ziet u.’
En Franz, zijn vrouw en ik komen niet meer bij en hikkend van het lachen probeer ik het geld uit te geven en fatsoenlijk terug te geven, maar meer dan lachen kan ik dan niet.

Of deze van afgelopen week.
Ik heb ochtend dienst en ik begin dan om 06:00. Het is dan nog rustig en dan zijn er naar de wissel ook het minste aantal collega’s aanwezig.
Een Nederlands gezin komt binnen en ze praten duidelijk Nederlands. Op een gegeven moment stelt paps een vraag en ik geef antwoord. In het Nederlands. De vader is blij verrast en vind het maar wat makkelijk. 2 dochters staan te kijken of ze water zien branden of ze een spook zagen.
Daarna kijken ze naar hun vader en een meisje zegt; ‘Papa! Zijn we al in Nederland!’
Omdat het rustig is had ze niemand Duits horen praten en het bleek ze had in de auto liggen slapen. Het meisje dacht dat ze dus heel lang had geslapen en hun vader heel snel had gereden.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.