De trouwkapel – Rachel Hauck

trouwkapel
Ken jij Rachel Hauck al? Ik leerde haar een jaar of 10 terug kennen en ik was hooked. Schrijfstijl vind ik prettig, origineel én eigentijds. Een vleugje ongrijpbaarheid en God komt voor in het verhaal. Ik vind het fijn en geloofwaardig, in elk boek tot zo ver. ‘De Bruidsjurk’ en ‘Er was eens een prins’.  Op Goodreads heb ik verschillende reacties gelezen dat men het verhaal goed vind maar ze het liever zonder religie wilden lezen. Dan hadden ze beter moeten opletten en iets anders moeten kiezen. Rachel Hauck is een bekende in de Christelijke wereld. ‘De trouwkapel’ had ik dan ook uitgekozen zonder de achterflap te lezen via koboplus.

De flapteksten:
Liefde krijgt een tweede kans in de romantische feelgoodroman “De trouwkapel’ van Rachel Hauck. Oud-rugbyer Jimmy Westbrook bouwde ooit met zijn eigen handen voor de prachtige Collette een trouwkapel. Hij verloor haar, maar de kapel bleef, als een monument van ware liefde, een plaats voor al hun herinneringen. Nu heeft hij een bod gekregen van een makelaar voor het land waar de kapel op staat. Waarom zou hij nog langer blijven hangen in het verleden? Fotografe Taylor Branson vertrekt naar New York om naam te maken en te ontsnappen aan het bizarre aantal mislukte huwelijken in haar familiegeschiedenis. Halsoverkop verliefd worden past niet in haar plan, maar ze kan niet om de succesvolle Jack Forester heen. Ze gaan helemaal in elkaar op, de vonken spatten ervan af. Maar ze slepen allebei een hoop bagage mee. Dat weerhoudt hen ervan zich helemaal aan elkaar te geven. Als Taylor een opdracht aanneemt in haar geboortedorp komt ze op het spoor van een groot familiegeheim. Rachel Hauck schrijft romans omdat ze daarin kan schrijven over de dingen die er echt toe doen in het leven. Haar debuut “De bruidsjurk’ werd lovend ontvangen door lezers en pers.

Mijn mening:
Hoewel ik het eerste boek van deze serie echt verslonden heb, en de boeken uit de royal serie helemaal het einde vond. (Helaas worden niet alle boeken uitgegeven in het Nederlands.. *huilhuil*) Vond ik het ‘De trouwkapel’ niet het beste werk. Het boek begint traag, de meeste karakters leken op elkaar en ik kreeg geen band met ze. Hier en daar was de zinsconstructie ook zo, dat ik 2 of 3 keer de zin moest lezen om hem door te hebben.
Later in het verhaal, kwamen de personages los en brak het ijs. Ze leken minder op elkaar dan gedacht en ook juist weer meer, maar dan op een andere manier. Het loskomen van Jack, het gesprek met zijn vader, zijn naamsverandering. Daar had ik graag meer van gezien en meer diepgang. Ik denk dat vele zich dan daarin zouden herkennen. Ook de problemen tussen Taylor en Jack had ik graag meer behandeld zien worden.
De verhaallijn, het idee. Is origineel en mooi bedacht. God staat wel centraal maar minder open dan in de andere boeken die ik heb gelezen. Zonder te willen spoileren had ik al snel door waar het verhaal heen zou gaan en hoe het werkelijk zat, de situatie waardoor dit gebeurde was nogal opvallend. (Dit kan komen omdat ik zoveel boeken lees.) Ik hoop dat anderen het niet zo snel door hebben. Ook al was het opvallend gezien wat later aan het licht komt was dit toch een mooi gebaar. Alle personen zijn echt, ik bedoel niet perfect, iedereen heeft zijn fouten en zijn moeilijkheden, en de meesten draaiden om relaties van verschillende soorten.
Het was een aangenaam boek, ’t heeft mij genoeglijke uurtjes gebracht, maar niet de voldoening van alle andere boeken die ik tot zoverre heb gelezen van Rachel Hauck. ‘De Trouwkapel’ heb ik dus gelezen via Koboplus en als ik de kans krijg kom het boek ook als een papieren exemplaar bij de rest te staan!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 30-03-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan dit boek bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.