Faye en Sean – Marina Folkers

Sean
Door alle leuke interviews en alle boeken die daarin voorbij komen groeit mijn nog-te-lezen- lijst drastisch! Het is zo moeilijk kiezen! Maar há ik heb kunnen kiezen en ik koos voor een boek van Marina, haar interview vind je hier.
Ik had nog niet eerder van haar gelezen en ik dacht begin bij het begin. Elke auteur groeit dus als het even kan start ik met het debuut en dat was ‘Faye en Sean’!

De flaptekst:
“Faye en Sean’ is het warme debuut van Marina Folkers, vol humor en romantiek.
In ‘Faye en Sean’ wordt Faye als tienjarige door de ondoorgrondelijke Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij volwassen wordt, gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg?

Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor wat hij het liefste wil in zijn leven?

Mijn mening:
De flaptekst is simpel maar aantrekkelijk, en de cover is helemaal beeldig! Het verhaal loopt over meerdere jaren wat heel duidelijk is aangegeven. Het begin is niet elke een stukje inleiding, het is ongelofelijk belangrijk voor het verhaal en hier begon het voor mij. Ik werd verliefd op Faye en Sean zelf. Faye, haar persoonlijkheid en hoe ze is en doet. Gewoon heerlijk. Sean, hij lijkt in al zo man, maar op een gegeven moment leer je zijn leeftijd en dan besef je hoe lief, schattig etc. hij is en besef je hoe geweldig geschreven dit boek is. Het duurde trouwens wel even voor ik besefte dat het niet in Nederland afspeelde. (bijv. Sean gaat naar Londen en ik dacht ja prima. NL is met vliegtuig niet zo ver weg…) Dat had wel iets eerder gemogen naar mijn smaak.  Verder vind ik het verloop prettig en ook erg origineel. Het zijn geen flashbacks en het is ook niet een klein stukje verleden, nee het is een reis in hun leven. Het verhaal is een genot en het is fijn te zien hoe de personages zich ontwikkelen samen maar toch ook apart. Ze zijn like-able en de emoties zijn echt en geloofwaardig. Super leuk is dat Faye op een bepaalde manier nog het zelfde is als toen ze 10 was!  Sean is dan nog het meest veranderd en werkelijk als alle mannen zo waren dan bestonden er geen scheidingen meer! Ik las het vandaag overal tussendoor als ik de kans kreeg en toen het verhaal uit was vond ik het zo jammer. Ik wilde nog geen afscheid nemen van Faye en Sean. Wie wel? Ieder geval een uitstekende kennismaking met de boeken van Marina Folkers en de volgende staat al op de planning.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 06-04-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan dit boek bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.