Zoektocht terug – Marina Folkers

zoektochtHet derde boek wat ik van Marina Folkers lees is ‘Zoektocht terug’ Het is het tweede boek van Marina en ik las de flaptekst en ik besloot toen dat ik eerst ‘Onder de sterren van Montepellier’ wilde gaan lezen, die flaptekst sprak mij op dat moment gewoon even net meer aan. Lees verder om te ontdekken wat ik verder van dit boek van Marina vind.
Lees hier mijn recensie van Faye en Sean 

De flaptekst:
Wanneer Caitlin een paar dagen met een vriendin naar Londen gaat, laat ze haar vriend Steven met tegenzin achter in het Noorden van Engeland. In de Britse hoofdstad kruisen heden en verleden elkaar geheel onverwachts. Al Caitlins zekerheden, zoals haar jarenlange, stabiele relatie met Steven, worden aan het wankelen gebracht. Ze klampt zich vast aan haar dromen, maar dit wordt haar moeilijk gemaakt door Max Jordan, een beroemde filmster die ook befaamd is om zijn charme. Hij rammelt met plezier aan haar overtuigingen en zet de boel nog meer op zijn kop. Lukt het Caitlin om de weg terug te vinden?

Mijn mening:
Dit is dus het derde boek wat ik van Marina’s hand lees en tot nu toe vind ik dit het minst leuke verhaal.
Het was even moeilijk te vinden waar voor mij de moeilijkheid lag. Niet aan het verhaal an sich ook al heeft het daarmee te maken.
Dit verhaal is ook net weer anders opgebouwd dan de andere twee gelezen boeken. Wat top is. Punt. Er is hier ook mysterie, wat is er gebeurd? Waarom doet ze zo? Is hij de bad guy? Dit word best lang volgehouden maar dat is eigenlijk heel goed gedaan en is de juiste beslissing voor de spanningsboog, als dit eerder was verteld dan bleef er weinig over. Ook dat is origineel en levensecht beschreven, ook hoe Max daar mee omgaat. Uit ervaring weet ik dat je echt zo ongeveer denkt. Chapeau dat Marina dit zo op papier heeft gekregen.
Waar ligt nu voor mij het knelpunt? Bij Caitlin besluitenloosheid. En dat is gewoon een karaktertrek die ze heeft gekregen van Marina en dat hoort er dus bij. Hoewel ergerlijk, het was ook weer een onderdeel waarom ook dit verhaal weer levensechte elementen had. Wat ik leuk vind is dat de stijl van Marina echt naar voren komt. Feelgood met levensechte elementen waardoor het nooit zoetsappig word. Met mooie scenes die origineel zijn én vooral alle karakters die voorkomen zijn verschillend geweest en humor is ook aanwezig. En ja ik houd van humor in boeken. En het betekend dat de auteur in het echte leven ook humor heeft 😛
Ik weet door het interview met Marina dat ze van Frankrijk houd, maar ik ben blij dat ze dat niet in elk boek laat opdraven.
Het sterkste geschreven deel is eigenlijk de brug scene en het einde, vooral om dat Caitlin eindelijk weet wat ze wil en, nu het einde, ’t zal wel aan mij liggen ik vind dat echt romantisch… Lees vooral het boek erachter te komen wat ik bedoel en kom dan terug om mij gelijk te geven <3
En ook ‘Zoektocht terug’ komt op mijn Wish-lijst terecht en mag als echt boek in de boekenkast komen te staan!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 08-04-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.