De storm -Martin Scherstra

de storm
Het was al even geleden dat ik een boek van Martin gerecenseerd heb op mijn blog. Een update interview is al wel online gekomen en die kan je hier terug vinden. Maar ieder geval door dat ik naar Ameland zou gaan wilde ik, merkte ik dus, meer boeken lezen die zich afspelen in dit hoekje van de wereld. Dus past dit boek bij mijn mood en bij dit hoekje wereld? Ik hoop van wel!

De flaptekst:
‘De storm’ van Martin Scherstra gaat over Akke, die vrijwilliger is bij de plaatselijke brandweer. Ze is stoer, maakt van haar hart geen moordkuil en kan goed voor zichzelf opkomen. Maar als het op Jim aankomt, is dat heel anders. Ze heeft jaren geleden een relatie met hem gehad en heeft hem al jaren niet gezien. Dan komt hij terug en… meldt hij zich aan voor de vrijwillige brandweer! Jim is nadrukkelijk aanwezig, met zijn uitbundige lach, zijn betweterige gedrag en zijn slordige haast. Voor Akke komt daar nog bovenop dat ze hem herkent van vroeger, en de pijn van hun verbroken relatie komt in alle hevigheid weer naar boven. Pas veel later beseft ze dat hij is veranderd – ernstig veranderd. De vraag is of zij hem nu nog kan vergeven

Mijn mening:
De Storm is een verhaal wat vlot begint en als je kijkt naar de tijdlijn is het echt verrotte knap een boek te schrijven wat enkel een dag overspant! En ook nog eens een boek wat ik met heel veel plezier heb gelezen! Het heeft hele leuke elementen en personen, ze zijn geloofwaardig en echt! Ook de tussenstukjes radio vind ik super gevonden, het geeft het boek een eigen stijl en het breekt het ook een beetje in stukjes, wat op zich wel een goed idee is als je beseft dat alles op één dag gebeurd. Ik kan mij trouwens niet heugen of ik ooit eerder dit heb mee gemaakt in een boek en ik vind het origineel. En het past goed en is goed doordacht, en het voelt niet te snel. Behalve, het ijs smelt nu wel heel erg hard, en misschien te hard om helemaal geloofwaardig te zijn voor het echte leven. Maar dit is een roman en ik vind het verder heel goed passen. Al met al kan ik zeker zeggen dat dit boek perfect bij dit hoekje wereld past!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 21-04-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.