Ik hou je vast – Marina Folkers

ik hou je vast
‘Ik hou je vast’ Ik heb zo geprobeerd zonder spoilers te schrijven, ik geloof dat het is gelukt. Ieder geval ik kan je nu al zeggen. ‘Ik hou je vast’ is een boek dat je hart verscheurd en ter gelijke tijd ook weer heelt.

De flaptekst:
Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent. Marina Folkers’ ‘Ik hou je vast’ is een prachtig verhaal dat je niet onberoerd zal laten.

Mijn mening:
Wow. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Mijn hoofd voelt zo vol. Ik heb net 10 minuten terug de laatste bladzijdes gelezen van ‘Ik hou je vast’ en ik ben op mijn grondvesten geschud. Ik weet niet wat ik moet denken en schrijven. Ik vond tot nu toe al haar boeken goed, de thema’s die erin voorkomen, maar niet overheersen. In dit boek is het iets anders en dat past precies zoals het hoort.
Het verhaal is hartverscheurend en mijn hart huilt bij alle overlevers. Ik hoop dat iedereen een eigen Millie heeft of vind. Ze is zo krachtig, liefdevol, moedig en geeft niet op. Ook al doet hij haar pijn, ze weet wie hij is en laat hem weer zien, wie hijzelf is. Ik ben geen ervaringsdeskundige met dit onderwerp, maar hek, dit is realistisch. Ik voel de pijn, de machteloosheid, de schaamte, de boosheid en alle emoties die Ethan voelt. Zo goed is het boek geschreven.
Het boek begint vrij normaal, en daar vind ik Ethan echt een arschloch, maar ik weet ondertussen door de eerdere boeken van Marina, dat niets is zoals het is en net als bij de eerdere boeken laat ze ons als lezer lang in onwetendheid hangen. Het word wel benoemd, maar niet uitgelegd. Uitstekende keus, elke keer weer. Wat ik ook erg mooi vind is het einde. Het is het perfecte einde, het is het begin van hun reis, eindelijk samen.
Dit boek gaat onder je huid zitten, diep ook! Alles voelt nu zo onbenullig en onbelangrijk na het lezen. Wie geeft er om welk boek van haar nu mijn meest favoriete is? ‘Ik hou je vast’ gaat ook in je hart zitten en blijft je bij, het heeft een eigen plaats gekregen. Marina is met ‘Ik hou je vast’ boven zichzelf uitgestegen. Ik kijk uit naar haar volgende boeken. Eén ding zeker Marina Folkers heeft een eigen stijl met schrijven, het is bijna een genre op zichzelf!
*toevoeging* Later op een facebookgroep kwam ik een opmerking tegen en precies deze past precies bij wat ik dacht! Realgood! Het is bedacht door een redacteur van LS Uitgeverij bij een boekpresentatie van Gillian King. En ik vind dit zeker een goede onderstroom voor het Feelgood genre

Wil je de andere recensies ook lezen? Klik hier. Of het interview met Marina Folkers?

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 10-04-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

2 Responses

  1. Noor
    Noor at |

    Ik ken de schrijfster (nog) niet, maar lijkt me wel een leuk boek! Ik ga het zeker eens opzoeken.

    Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.