Interview Update met Margreet Maljers

Maljers

Tijd voor een update van Margreet Maljers! In 2016 was zij één der eersten waar ik een interview mee mocht houden! Je kan hem hier terug vinden. En nu treuzel ik niet langer met een lange intro, we schakelen over naar de leuke antwoorden van Margreet :D. Veel plezier met lezen!

Welk boek bent u nu aan het lezen?
Het is meer herlezen… ‘Het huis van de familie Quin’ geschreven door Rumer Godden. Een geweldig boek.

Als u 1 karakter tot leven kon brengen welke zou dat zijn?
De hoofdpersoon: Tracy die houdt van het simpele leven op het land. Dat spreekt me aan. Ik houd ook niet van grote festijnen en enorme feesten. Met familie of een paar vrienden bij elkaar zijn, geeft me een geluksgevoel. En een appeltaart die goed lukt… word ik ook blij van.

Wat doet u als u vast loopt tijdens het schrijven?
Dan herlees ik wat ik heb geschreven en kom er dan wel achter waar ik iets heb laten zitten. Ik heb ook wel eens dat ik dan van een karakter dat ik erg vervelend vind, denk: jij mag niet meer meedoen, al heb ik die krengerige mensen juist nodig in mijn verhaal. Met louter gave karaktertjes heb je geen verhaal.

Waar kunt u in de nacht wakker voor gemaakt worden?
Een goed verhaal, maar in het algemeen heb ik dan iets van: dat kun je me morgenochtend  beter vertellen, laat me nu even lekker liggen.

Wanneer krijgt een boek van u 5 sterren?
Als het spannend en grappig is. En graag een goede afloop. Iets dat sneu eindigt, maakt me kribbig. Dat geldt trouwens ook voor films. En ook het werkelijke leven vraagt wat mij betreft om een goed afloop en daar vertrouw ik ook op.

Wat is uw favoriete quote?
“Tevredenheid gaat lang mee.”

Zijn er dingen die u mijdt in uw boeken? Waarom?
Fysiek geweld en bloederig gedoe. Daar heb ik een hekel aan.

Maljers

Welke debutant heeft het afgelopen jaar indruk op u gemaakt?
Tamara Benima. Ik weet niet zeker of het haar eerste boek is. Ze is columniste bij Trouw, en haar boek:  ‘Joodser dan dit, krijgt u het niet‘, vind ik bijzonder goed geschreven.

Welke drie dingen neemt u mee naar een onbewoond eiland?
De bijbel, een deken en een pannetje.

Wat is uw grootste valkuil bij het schrijven?
Het gebruik van bepaalde woorden. Maar dat ontdek ik altijd bij het teruglezen en herschrijven.

Stel dat ze een van uw boeken willen verfilmen, gaat u dat dan doen of niet? Ingeval van ja; welke acteurs zou u dan willen zien voor de personages?
Absoluut. Daar zou ik blij mee zijn. Georgina Verbaan is een van mijn favoriete actrices.

Laat u zich graag misleiden door een mooi boekomslag?
Tja… niet graag. Als de inhoud niet deugt, is het een vlag op een modderschuit.

Wilt u nog een nieuwtje vertellen wat niemand nog weet?
Er komt deze zomer een boek van me uit dat buiten de serie van de VCL valt.

Welke vraag van het eerste interview zou u nu anders beantwoorden?
Het boek dat ik toen las, lees ik nu niet.


Margreet, Dankeschön voor je tijd en moeite! Een overzicht van Margreet Maljers’ boeken kan je hier vinden.
*Foto’s zijn van Zomer & Keuning, Freepik en mijzelf*

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.