Flessenpost – Chantal Claassen*

Flessenpost ‘Flessenpost’ is het debuut van Chantal Claassen, en ik moet zeggen een uitstekend debuut. Eerlijksgewijs moet ik zeggen dat ik deze recensie en 2 anderen opnieuw moet schrijven, iets met Samsung notes dat verkeerd synchroniseerde en ik zag dus de tekst verdwijnen voor mijn neus, helaas! Ik probeer de tekst weer te schrijven als net na het lezen. Iedergeval wil ik Chantal heel erg bedanken dat ze mij het boek heeft toegestuurd en kan ik zeggen dat haar wens is uitgekomen 😛 Als je nog wat te weten wil komen over Chantal, een klein poosje terug kon je hier een interview met haar hier een interview met haar lezen!

De flaptekst:
Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

‘Flessenpost’ is het debuut van de Nederlandse feelgoodauteur Chantal Claassen en het eerste boek in haar heerlijk zomerse Beachclub Esperanza-serie. Deel twee ‘Briefpost’ word in Maart 2022 verwacht!

Mijn mening:
Het is een vlot zomers verhaal dat makkelijk leest, het is uitermate geschikt voor een lekkere luie middag lezen. Maar ik moet toegeven, er zit een hele andere laag bij die wat dieper gaat. Sommige dingen gingen wel heel vlot in het begin maar daarna ging het wat langzamer, maar dat is meer persoonlijk denk ik zo. Iedereen heeft andere normen en waarden. Ik moest giebelen over de spareribs-scene, maar huilde tranen met tuiten bij de scene van oma en van Jesse, degenen die het boek hebben gelezen, weten precies wat ik bedoel! Uitstekend op papier gezet! Deze scenes waren met zoveel gevoel geschreven!
Gewoon een heerlijk boek, en ik kijk uit naar de volgende. Zomer & Keuning heeft er een uitstekende auteur bij!

NIEUW SINDS 14 DECEMBER!!!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 02-06-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan ‘Flessenpost’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.