Haar verborgen geheim – Mary Schoon

geheim‘Haar verborgen geheim’ is het vierde boek dat ik lees van Mary Schoon. Bevalt dit boek net zo goed als de Tilly Tod– Trilogie of juist niet? Via hier kan je haar interview lezen als hij op 27 Juni online komt!

De flaptekst:
Na het overlijden van zijn vrouw Marijtje blijft Rinus achter met twee dochters en een zoon. Wanneer de pastoor op bezoek komt, vertelt die hem dat er in Hoorn een weduwe woont met een zoon en een dochter. Rinus gaat erheen om kennis te maken. Hij heeft Marijtje tenslotte beloofd een goede stiefmoeder voor hun kinderen te zoeken. Wanneer hij kennismaakt met de weduwe, Aagt, voelt hij zich niet tot haar aangetrokken. Hij trouwt desondanks met haar omdat de kinderen het goed met elkaar kunnen vinden. Rinus verhuist naar Hoorn en verkoopt snel de geit van zijn zoon omdat Aagt geen beesten op haar erf wil. En dat is nog maar het begin van de ellende waar Rinus het gezin in zijn onwetendheid in stort, want Aagt blijkt een stiefmoeder zoals uit de zwartste sprookjes.

Mijn mening:
Dit is dus voor mij het vierde boek dat ik lees en het eerste losstaande. Alle elementen zijn weer aanwezig. Qua manier van schrijven, dat het verhaal goed in elkaar zit, de karakters, het idee is origineel en doordacht.
Maar toch, het verhaal kan me niet bekoren. Ik heb het uitgelezen, maar niet in de normale volgorde. Soms als het verhaal me niet pakt, dan lees ik tussendoor iets, en als ’t me dan iets doet ga ik weer verder met waar ik was. Zelfs nu hielp dat niet echt. Toch wilde ik weten wat er precies zou gebeuren waarom Aagt ’s nachts eropuit ging/gaat want in het eerdere deel kwam dat helemaal niet voor. Dus terug naar waar ik was en stug doorgelezen. Dus daar heb je het, alles gelezen, alle elementen zijn er en toch is het geen verhaal dat mij bij mijn lurven vast had. Geen match dit keer dus, en waar het precies aan lag, ik kan het je niet vertellen. Behalve dat het gewoon niet werkte voor mij… Denk dat het dan toch iets is als persoonlijke smaak…

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 06-06-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan ‘Haar verborgen geheim’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.