Zomerloof – Jackie van Laren*

Zomerloof
Deel één van de serie ‘Onder de bomen’ kon je afgelopen maandag lezen, en vandaag krijg je deel twee ‘Zomerloof’ voorgeschoteld! Ik las het boek de 18e juni al, net toen het pas uitgekomen was, en eigenlijk moest ik andere dingen doen, die voorrang hadden, maar ik kon mijn geduld gewoon niet meer bewaren. Sorry andere boeken… Dankjewel naar de uitgeverij voor het recensie exemplaar!

Op deze pagina kan je de recensies die je hebt gemist terug vinden! En hier kan je ook nog het leuke interview met de auteur lezen! Daar vertelt ze ook nog wat over Freek! Ps check die cover! Vind hem echt mooi en zo’n leuk detail met die bladeren!

De flaptekst:
Deel 2 van de sprankelende Onder de bomen-serie, die zich afspeelt in de Nederlandse natuur en een stoere vrouwelijke boswachter in de hoofdrol heeft

De zomer is aangebroken en boswachter Sylvie begint zich al aardig thuis te voelen in haar nieuwe werkgebied De Grote -Weijde. Ze kent het bos dat ze onder haar hoede heeft inmiddels op haar duimpje en ze heeft een paar belangrijke vriendschappen gesloten. Ook haar dochter Ties heeft het naar haar zin: haar laatste weken op de basisschool zijn afgesloten met een knal, en een zoen van de leukste jongen van de klas. Ze is verliefd en het is wederzijds; ze kan haar geluk niet op.

Stapje voor stapje verdiept ook Sylvies vriendschap met Freek zich, al is hij een complexe man. En dan is er nog het probleem van Freeks onderhuurders, die het grote huis op het landgoed bewonen en zich bezighouden met zaken die absoluut niet thuishoren in een vredig -natuurgebied als De Grote Weijde. Freek heeft Sylvie op meer dan één -manier nodig, maar het voelt voor hem als een onmogelijke opgave om haar echt dichtbij te laten komen.

Mijn mening:

oh, oooh, net de nieuwste Jackie uit en oh wow! Ongeveer in één adem gelezen en wil nu weten wanneer deel 3 komt, want het einde is gewoon een gigantische cliffhanger! Aaargh! Zo gemeen. Maar wow, echt ik vind Freek, Silvie en Ties en Hawé zoooo leuk en wat leuk dat Hawé ook onder de helden valt 😛

Dat was het eerste wat ik schreef op fb toen ik het boek uit had. Weinig flitsend en doordacht eigenlijk, maar dat waren echt de gedachtes die door mij heen flitsten. Toen ik de laatste bladzijdes las van ‘Zomerloof’, wilde ik niet dat het stopte, ik moet weten hoe het verder gaat. Het is niet een spanning die te vergelijken is met een bloedstollende thriller, maar  met alle verschillende zaken in het boek zelfs, zonder te veel te willen verklappen van het plot, zijn zo neergezet dat de spanning goed word opgebouwd. Als je mijn recensie van deel één nog niet hebt gelezen, raad ik aan dat je dat nog even doet, want al die woorden zijn zeker ook van toepassing op dit boek, maar eigenlijk is alles nog verbeterd. De karakters zijn nog meer verdiept, ’t is nog niet zo heftig als bij een Wendy, dat ik moet huilen enzo. Maar het komt nu toch wel verrekt dicht in de buurt! Verschillende scenes zijn zo lief en teder, de volgende heel heftig als een onweersbui die je op je grondvesten doet schudden! Vooral de laatste hoofstukken is echt hartbrekend echt. Ik voel zo mee met Silvie! (Ik heb een broer en nu ook een pleegbroer met autisme) En hoewel ze echt andere personen en dingen hebben, zijn er ook overeenkomsten en ze zijn echt heel goed beschreven! En ook duidelijk zelfs voor een noob te herkennen. Ik hoop echt dat men wat aan deze stukjes heeft en dat het iemand kan helpen, een ander mens beter te begrijpen!
Het tempo is nog altijd lager dan bij haar andere boeken, maar voelt nu wel iets sneller dan bij ‘Lentegroen’.
Ik vind nog steeds dat Jackie zich met elk boek/schrijfkilometer, zich verbeterd en dat beloofd wat voor deel drie. Deze word verwacht voor eind oktober en dat is jammer, want nu kan ik het niet voor mijn verjaardag vragen….
Verder moet je het gewoon maar zelf ervaren, één ding wil ik nog zeggen. Thebookreview zegt dat Jojo Moyes haar gelijke heeft gevonden in de Lage Landen. Ik zeg; Jackie stijgt met ‘Lentegroen’ en ‘Zomerloof’ daarboven uit. Haar karakters gaan veel dieper en zijn veel beter uitgewerkt.

‘Jojo Moyes heeft in de Lage Landen haar gelijke gevonden in Jackie van Laren.’ Thebookreview.nl

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 18-06-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan ‘Zomerloof’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.