Niet zonder ons – Wendy Brokers

Niet zonder ons‘Niet zonder ons’ Het tweede deel in de trilogie Eindeloos van Wendy Brokers. Het gaat verder waar het gestopt is in deel één ‘Niet zonder jou’, of zelfs nog verder? Ik las de eerste 7 hoofd


stukken gelijk na het eerste boek, ook al was het verstandiger om gelijk te gaan slapen…. Dat ik pas later en na het wakker worden heb ik de rest gelezen. Mijn kobo verraadde dat ondanks de tussenstop, ik ook dit boek in vier uur heb gelezen. Lees verder om te ontdekken wat ik van dit deel vind!

De flaptekst:
Jay is erin geslaagd zijn droom waar te maken: hij studeert fysiotherapie en doet zijn senior stage in een kinderziekenhuis in Atlanta. Het valt Tess zwaar dat hij voor minstens vijf maanden in Amerika is. Niet alleen mist ze hem verschrikkelijk, maar zonder hem weet ze ook niet goed wat ze met zichzelf en haar toekomst aan moet. Ze stopt met een derde studie in nog geen vier jaar tijd, tot woede van haar ouders en ook die van Jay.
Tijdens een onverwachte confrontatie in Oostenrijk loopt de spanning zo hoog op dat Jay geen andere mogelijkheid ziet dan voor zichzelf te kiezen. Kunnen Jay en Tess elkaar nog terugvinden of is er te veel beschadigd?

Mijn mening:
Het begin viel mij wat rauw op mijn dak na het einde van het andere boek. Rauw, niet slecht. Je hoopt op zonneschijn, maar je krijgt een krater vol emoties. Je snapt niet waar deze schwung vandaan komt. En hoewel Tess blijkbaar door verschillende proeflezers is uitgescholden, en ja ik moet ze wel ergens gelijk geven, paste het in het verhaal, ik stoorde me er niet aan en kon enkel meeleven. Ik voelde me net zo machteloos als Jay.
Later, door het verhaal heen word het duidelijk. Ik verklap niks, maar het is zo mooi en hartverscheurend gedaan. Het moment dat Jay het beseft en dat wij nog in onwetendheid hangen. Het is een spanning die niet te vergelijken is en de situatie juist weergeeft. Het leert ons, dat zelfs als je iemand kent, je niet precies kan weten hoe iemand denkt of reageert op iets en dat je altijd moet communiceren.
Ik heb om zoveel scenes gejankt. Welke scenes niet is bijna makkelijker te beantwoorden. The break-up, dan het moment dat Jay het beseft, dan de aan zee scene. Dan van ontroering hoe ze weer samen komen.
Wendy heeft het talent om elke emotie die je bezit, in dit boek omhoog te halen. Het kan niet anders dan dat ze hier eigen hart én ervaringen en gevoelens instopt. Geen idee in welke vorm, maar als je dit zo kan neerpennen, dan heb je een talent. Dit gaat verder dan een leuk verhaal schrijven en ons te laten genieten. Dit is zo goed dat het je wereld op zijn kop zet. Het is niet enkel het verhaal, er is genoeg diepgang dat de twee kleine momentjes van voorspelbaarheid in het niets verdwijnen. Je bent gewoon ondergedompeld in het verhaal, en je komt pas boven na het lezen van het dankwoord. Dat gevoel is eigenlijk met geen woord te beschrijven. Ik ga het gewoon niet proberen ook. Je weet wat ik bedoel, of je weet het niet.

Wendy heeft in dit boek, net als in elk ander boek van haar, verschillende thema’s. Ik ga ze niet verklappen. Behalve één dan; Vriendschap. Vriendschap is een altijd aanwezige waarde in haar boeken en een belangrijke rol spelen. Ik kan je zeggen Wes is echt de best friend ever. Als jij iemand hebt die maar een beetje op hem lijkt, geef diegene een knuffel. <3

En dacht ik tijdens het douchen nog eens heerlijk van Wendy’s muzieklijst te genieten. Kwam ik op ‘Mother’ van Charlie Puth. En dat nummer is nu ‘verpest’ voor me. En zelfs nu ik weet uit betrouwbare bron dat het nummer toch echt in deel drie thuis hoort. Voor mij hoort hij bij deel twee <3
Maar ik kan je zeggen, bijna elk nummer vond ik voor die tijd al mooi. Maar er zijn er nu een paar bij die nog meer diepgang hebben gekregen. één ding is zeker, met en zonder de muziek. Een doos tissues is zeer noodzakelijk bij het lezen van dit deel. Of neem een theedoek, die geeft ook net genoeg plaats om al je tranen te kunnen storten.
Dit boek is NA, maar zoals ik het een keer eerder noemde bij een recensie van Marina Folkers, hij valt voor mij ook onder Realgood. Feelgood dat zo echt aanvoelt, dat het zoveel meer is.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 11/12-07-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Niet zonder ons’ bij bol.com bestellen. De papieren druk komen later!

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.