Introweek – Anja Janssen

IntroweekLangverwacht en toen een paar technische problemen dat het boek toch nog niet beschikbaar was op bol. Maar toen, eindelijk, kon ik het boek lezen, het debuut van Anja Janssen onder haar eigen naam. Ik hield eerder een interview met haar. Let’s go naar de recensie!

De flaptekst:
Kit gaat in ‘Introweek’ van Anja Janssen studeren in Tilburg, waar ze nog niks en niemand kent. Tijdens de introductieweek ontmoet ze Tim, een eindejaars. Tim is gespierd, knap en superirritant. Elke keer als ze elkaar ontmoeten, kraamt Kit onzin of maakt ze zichzelf compleet belachelijk. Tim likt de wonden van een verbroken relatie. Hij moet tijdens de introweek met zijn ex samenwerken om de nieuwe studenten een onvergetelijke tijd te bezorgen. De enige afleiding is Kit, een groentje, die het steeds weer voor elkaar krijgt om zich in de nesten te werken. Om zijn ex terug te krijgen, smeedt hij met Kit een plannetje om zich voor te doen als stel, maar hoe langer ze dit toneelstukje opvoeren, des te meer hij voor haar gaat voelen.

Mijn mening:
‘Introweek’ is echt met recht een romcom. Hoewel ik geen echte ervaring heb met het studentenleven aan een Uni. Ik deed enkel mbo. Voelde het het met recht geloofwaardig aan en alsof ik er bij was. De humor was soms echt op het randje, precies zoals sommige studenten echt zijn. Ik leerde nieuwe woorden 😅😂 en hun betekenissen. Ik vond het een super leuk verhaal, dat toch merendeel heel luchtig is, ook al stipt het toch zeker wel serieuze onderwerpen aan.
De ondertitel is 100% juist en geeft idd ook de juiste toon aan voor het hele boek. Wel vond ik het einde niet echt fijn. ‘T voelt voor mij niet echt als afgesloten. Ja ik weet wat ik zou doen en zeggen, maar ik wil weten wat de Uni zegt van dat wat hij schrijft. Ik ben benieuwd wat anderen van het eind vonden. Ieder geval heb ik ‘Introweek’ met plezier gelezen en en volgend boek van Anja Janssen sla ik zeker open!


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 07-09-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Introweek’ bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.