Happy in de Hofstad-serie – Renée Olsthoorn

HofstadBegin dit jaar kwamen er drie boeken uit van Renée Olsthoorn, onlangs mocht ik haar interviewen. Tot mijn schande moest ik toen bekennen dat ik nog nooit een boek van haar hand heb gelezen, en daar bedoel ik mee, een boek ontsproten aan enkel haar brein. Vertalingen en samenwerkingen had ik al wel gelezen. Tijd dus om daar verandering in te brengen en ik las deze drie boeken van de Hofstad – serie achter elkaar. Kende jij ze al?

De flapteksten:
De Franse slag:
Fotografe Eva Boterenbrood is op zoek naar de liefde. Ze heeft een profiel aangemaakt op verschillende datingapps, maar helaas blijft haar zoektocht nog zonder succes. Ze verlangt vurig naar een reallife klik, maar dat wil maar niet lukken. In het restaurant van haar vader dat te koop staat, loopt ze de aantrekkelijke Fransman Lucien Lamoureux tegen het lijf. Hij werkt in een Amsterdams hotel, maar zou graag voor zichzelf beginnen. Lucien vraagt Eva of ze hem wegwijs wil maken in Den Haag. Is dit de ontmoeting waar Eva al zolang op hoopt?

Josefiens zevende hemel:
Na haar scheiding van Engelsman Benedict Barlow vertrekt Josefien Boterenbrood met haar dochtertje Penelope vanuit Engeland terug naar familie in Nederland, waar ze een eigen vegan patisserie wil beginnen. Josefien weet één ding zeker: ze wil voorlopig geen man in haar leven, en al helemaal geen Engelsman. Maar dan leert ze de aantrekkelijke Luke Lovegrow kennen, wéér een Engelsman. Josefien en Luke zijn totale tegenpolen. Hij is overtuigd vleeseter, zij al jaren vegan; hij conservatief en een tikkeltje seksistisch, zij progressief en overtuigd feministe. Kan er desondanks iets moois opbloeien tussen de twee? Een ding is zeker: aan vuurwerk geen gebrek!

Een serenade voor Gina:
Schrijfster Gina is een Amerikaanse met Italiaans/Nederlandse roots en woont in New York City. Jason, de liefde van haar leven, is twee jaar geleden door een noodlottig ongeval om het leven gekomen, en Gina kan hem maar niet vergeten. Tijdens een van haar dagelijke jogrondjes door Central Park ontmoet ze de Nederlandse Sven, een cellist en docent aan The Juilliard School of Arts. Sven wil Gina graag beter leren kennen, maar Gina is terughoudend. Ze ziet elke vorm van contact met Sven als verraad naar Jason toe. Ze probeert zich te focussen op het schrijven van haar nieuwe boek, maar Gina kampt met een writer’s block. Om haar te helpen biedt haar moeder Betsy haar een vakantie aan naar Nederland, om haar Haagse familie Boterenbrood te leren kennen. Geeft dit Gina meer inzicht in wie ze is en durft ze haar hart weer open te stellen voor de liefde?

Mijn mening:
‘De Franse slag’ is een uiterst vermakelijk verhaal, dat ik met veel plezier heb gelezen. Het is luchtig met een serieus tintje. Evenzo is ‘Josefiens Zevende Hemel’. Beiden vond ik heerlijk lezen. Renée heeft een geheel eigen stijl van schrijven. Iets wat hier veel duidelijker naar boven komt dan bij haar samenwerkingen. Het is wel iets wat je moet liggen denk ik, het is een beetje in de stijl van alwetende verteller. En ook de honden hebben hun eigen stem. Hoewel een leuk detail, voegt het voor mijn gevoel niet iets heel veel toe, en ik heb regelmatig de zin bekeken en het blijft net zo sterk overeind staan als de hond dus niet ‘praat’.
Het derde verhaal over Gina, is korter en is voor mij één van de minste, ik had graag iets meer details gezien en het verloop van Gina en Veronica. Het voelt ergens minder volledig dan de eerste twee verhalen. De karakters van het eerste verhaal vind ik super leuk en ik ben blij dat ik nog van ze mocht genieten in de andere verhalen.
Deze kennismaking met de schrijfstijl, de karakters en de humor van Renée smaakt dermate goed dat ik zeker weten een volgend boek van haar opensla.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 20-09-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Happy in de hofstad- serie’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.