Mr. Quarantine – Lis Lucassen

Mr. Quarantine

‘Mr Quarantine’ het verhaal dat in een facebookgroep begon. Ik kwam er pas later in en volgde eerst enkel één verhaal. Tot ik een stukje las van ‘Mr. Quarantine’. Maar toen kwam er het woord, er zou een boek van komen. Waarna ik besloot te wachten tot het boek uit was. Dat leest toch een stuk makkelijker. Dus ik heb maar gewacht, en was het toen een beetje vergeten… Ups. Tot ik bezig ging met het interview van Olga Hoekstra aka Lis Lucassen! De cover is een beetje duister en ik vind hem prachtig vormgegeven!

De flaptekst: Als striptekenaar Jo na een niet heel geslaagde onenightstand wakker wordt in een prachtig appartement in Manhattan, weet ze één ding heel zeker: Ze wil zo snel mogelijk weg. Weg van haar teleurstellende bedgenoot. En weg van de luxe plek waar ze zich totaal niet op haar gemak voelt.
Helaas voor Jo gaat de wereld op slot. Manhattan gaat in lockdown. En zij zit opgescheept in een vreemd appartement met een vreemde, maar sexy-als-de-duivel himself man.

Spoiler… Het is niet haar onenightstand.

Spoiler #2 Hij is niet de man die hij zegt te zijn.

Mijn mening:
Het is een boek zoals alle anderen zou je denken, maar dat klopt niet! Hoewel het met C te maken heeft is het toch heel losjes gedaan en is een ander thema de hoofdrol. C is een bijrol en en bijkomstigheid en je vergeet het eigenlijk.
En voor de goede orde, voor mensen in de toekomst die ooit deze recensie lezen. Het boek is nu één jaar uit. Geschreven/begonnen in de eerste lockdown. En we hebben nog altijd er mee te maken….
Alle verhaallijnen zijn heel goed verweven met elkaar. Beetje duister zoals de cover je doet vermoeden, maar ook zit er echt humor in, tegelijkertijd zijn het opmerkingen die laten merken dat ’t echte mensen zijn, met problemen die mensen kunnen hebben.

‘Ik trek een wenkbrauw op, terwijl ik alle roddels opsom uit die ranzige roddelblaadjes over de New Yorkse elite die Estavana als haar heilige boek verslindt. Toegegeven, ik blader ze alleen af en toe door als ik op het toilet zit. Dat soort lectuur werkt bijzonder goed tegen obstipatie.’

Het leest ontzettend lekker en ik vergat zelfs bijna een halte….. Ups. Het verhaal word vanuit Jo en van uit Trevor verteld en dat geeft het verhaal de nodige diepgang! Een aanrader van de eerste tot de laatste bladzijde!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 13-10-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Mr. Quarantine’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.