Liefde met gebruiksaanwijzing – Aline van Wijnen

Liefde met gebruiksaanwijzingEen naam die steeds vaker opduikt. Ik heb al eerder van haar gelezen, dus ik wilde ook graag deze lezen. Hij is te vinden in KoboPlus. De flaptekst spreekt mij niet helemaal aan. Maar ik liet me daar niet door tegen houden. Lets go!

De flaptekst:
Durven liefhebben. Kunnen vergeven. Leren omgaan met je verleden. Waarom bestaat daar geen gebruiksaanwijzing voor?

Romantische relaties hebben Robin tot nu toe alleen nog maar verdriet gebracht, dus daar gaat ze niet meer aan beginnen. Toch wankelt haar vastbeslotenheid een beetje als ze Max ontmoet. Deze aantrekkelijke fotograaf heeft duidelijk evenveel interesse in haar als zij in hem, maar ze wil haar hart niet voor hem openstellen. Haar afstandelijke houding maakt ook hem voorzichtig. Samen komen ze tot een voor hen beiden acceptabel compromis: ze worden friends with benefits. Dat blijkt echter niet zo makkelijk vol te houden als ze dachten.

Mijn mening:
Het verhaal begint een beetje bleh voor mij. Ik liet hem dan ook liggen, las niks en toen andere boeken. Misschien was het ook mijn stemming wel.
De 21e december ging ik verder en las ik het in een ruk uit. In eens had het verhaal het bij mijn lurven. Conclusie het lag waarschijnlijk aan mij. Ik moest na het beginnen wel ff nadenken wie wie ook al weer was. En heb ff terug gespiekt voor Alix.
Het verhaal liep ineens heel erg geloofwaardig. Al kon ik me niet heel goed in leven waarom Max nu zo’n diepe inzinking kreeg. Maar het zorgt wel voor de nodige diepgang en het een verrassender loop. De emoties en het verdriet kregen mij wel te pakken en de mascara liep over mijn wangen. Ben ik blij dat ik het boek thuis las! Het einde is anders en goed. Uiteindelijk vond ik het jammer dat t boek ten einde was. Aanrader dus. Even spieken of er nog meer van Aline op Koboplus staat.


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 21-12-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Liefde met gebruiksaanwijzing’ bij, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.