Grenzeloze Liefde – Kyra Rutgers*

Grenzeloze liefdeDeed ik eerder al een interview met Krya, terug lezen kan je hier. Heb ik nu eindelijk ook haar boek ‘Grenzeloze liefde’ kunnen lezen! Lees verder voor meer inhoudelijks!

De flaptekst:
Grenzeloze liefde’ van Kyra Rutgers is het aangrijpende en waargebeurde verhaal over liefde tussen twee culturen.

De roman ‘Grenzeloze liefde’ van Kyra Rutgers is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit haar eigen leven. Het verhaal begint in Blackpool, Engeland, begin jaren negentig. Julia beleeft een intens gelukkige tijd met haar man, de Iraanse zakenman Mohsen, en hun zoontje Omar. Haar nare jeugdjaren met een liefdeloze moeder heeft ze eindelijk achter zich gelaten. Maar dan komt haar schoonfamilie naar Engeland en verandert de idylle in een nachtmerrie. Als Mohsen op een dag samen met Omar verdwijnt, besluit ook Julia tot een drastische aanpak.

Kyra Rutgers (bekend van ‘Buitenspel gezet’) beschrijft in ‘Grenzeloze liefde’ een zwarte bladzijde uit haar levensgeschiedenis zo eerlijk en aangrijpend op dat het niemand onberoerd zal laten.

Mijn mening:
Indrukwekkend en huiveringwekkend.  Dat zijn de eerste woorden die omhoog kwamen. Het verhaal is echt heel beklijvend en duidelijk opgeschreven. De afwisseling van ‘heden’ en de herinneringen zorgen voor de juiste evenwicht. Het verhaal leest heel erg vlot. De karakters zijn heel duidelijk neergezet en je kan alle personen begrijpen, zelfs de ‘tegenpartij’. Ik snap deze cultuur echt niet, dat ze zo met mensen kunnen omgaan. Toevallig las ik die week nog een ander boek en daar zaten verschillende overeenkomsten in. Ik heb toen een vriendin gevraagd hoe het nu is. Want in beide boeken is ongeveer 20 jaar voorbij gegaan. Zij meent het is veel minder dan toen, en is vooral nog bij old school mannen…. Toch blijft voor mij nog één ding over om te zeggen, ze is een sterke vrouw.

Je kan ‘Grenzeloze liefde’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 16-02-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.