Nonchalant- Martine Hoogschagen*

Nonchalant
Het boek wat ik proefgelezen heb, omdat ik meer deed dan wat mij gevraagd was. Hoe is dat gekomen vraag je, je misschien af. Het zit zo, dat ik een kort verhaal van Martine proeflas ‘De tweede ronde’ . Toen zij mij vroeg om voor haar roman, het blog gedeelde te controleren, kon ik het niet laten de rest van de tekst ook te bekijken, zo nieuwsgierig was ik. De rest is historie. Nu mocht ik ook het boek recenseren en kijken welke dingen heeft Martine veranderd na aanleiding van al mijn wolkjes en welke niet! Ik was heel erg benieuwd! Btw dat ik een boek heb proefgelezen maakt niks uit voor mijn mening. Ps. ik deed eerder een interview! Deze kan je hier vinden!

De flaptekst:
Lynda Schipper gaat voor een jaar in een klein vissersdorpje aan de Atlantische kust in Frankrijk wonen. Ze wil voor haar foodblog recepten verzamelen van gerechten die Fransen thuis doordeweeks eten. Lekker snel en simpel. Maar ze rekende er niet op dat ze met haar Nederlandse directheid en haar stadse mentaliteit op het Franse platteland een beetje in de problemen zou komen. Franse mannen blijken zich ook heel anders te gedragen dan ze verwacht had. En dan zijn er nog de ongemakken die het wonen op het Franse platteland met zich meebrengt… Gaat Lynda het wel redden en komt het goed met haar blog?

Een origineel debuut over het starten van een nieuw leven, het integreren in een andere cultuur en Franse gewoonten, met een vleugje romantiek. Speciaal geschreven voor Frankrijk-liefhebbers of voor wie graag naar tv-programma’s kijkt over mensen die emigreren. Waan je met dit heerlijke, luchtige verhaal even twaalf maanden in Frankrijk.

Nonchalant is losjes gebaseerd op de ervaringen van de auteur na vijftien jaar wonen en werken (B&B) in Frankrijk. Martine Hoogschagen woont samen met haar man Hemko Bruinsel sinds 2006 in Beauvoir-sur-Mer in Frankrijk. Ze hebben een B&B en een paar vakantiehuizen op 800 meter van de Atlantische Oceaan (aupassagedugois.fr).

In de zomer van 2022 komt er ook een kookboek uit dat geïnspireerd is op Nonchalant met de titel Fast French Food.

Nonchalant is deel één uit de Zorgeloos-serie. Drie luchtige verhalen die zich afspelen in een vissersdorp in Frankrijk aan de Atlantische kust. Er zijn steeds andere hoofdpersonen en geen cliffhangers aan het einde van elk verhaal.

Mijn mening:
Na het lezen had ik echt een glimlacht op mijn gezicht. Spanning had ik niet, maar hé ik kende het verhaal ook al. Dus dat moet je maar vergeten.
Martine´s schrijfstijl is ontzettend gegroeid sinds de eerste keer dat ik iets van haar las.  Er zijn vele verbeteringen te vinden sinds ik én anderen mochten proeflezen. en met de meeste ben ik erg blij!
Het is een luchtig verhaal door de ogen van Lynda. Het is een beschrijvende stijl geschreven, maar het is merendeel in goede verhouding zonder dat het dus saai word. De grappige momenten  in het verhaal zijn erg leuk. Ook ik heb vergelijkbare dingen beleefd in Duitsland omtrent taal.
Wil je ontspannen lezen en tegelijkertijd een inkijkje in de Franse cultuur dan is dit je boek, deze zomer!

Je kan ‘Nonchalant’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Ik deed mee met de blogtour! De andere namen vind je hier!
nonchalant

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 30-06-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.