Legende van de waterdraak – Isolde Boers & Ilena Saturay*

waterdraakDe schrijfster die ook ´Het geheim van het oude strandhuis´ schreef, is nu een samenwerking aan gegaan met iemand die woont in de Filipijnen. Een samenwerking wat mijn interesse trok en de opbrengst gaat naar een goed doel. Ik kocht er ook één! Toen de oproep kwam voor de blogtour besloot ik met mijn eigen exemplaar mee te doen. Waarom er toch een sterretje in de titel staat, lees je in de recensie.

De flaptekst:
Liway woont in de Filippijnen op het eiland Mindanao. Haar oma is een van de belangrijkste leiders van de Lumad, een inheemse bevolkingsgroep. Zij strijdt voor het behoud van het grondgebied van haar stam. Liway is dol op haar oma, maar ziet ook dat ze zich veel zorgen maakt. Leonie woont meer dan tienduizend kilometer ver weg, in Nederland. Leonie en Liway ontmoeten elkaar voor de eerste keer als Leonie met haar ouders tijdens de zomervakantie op het eiland is om de school van Liway te ondersteunen. Leonies oma is nog niet zo lang geleden overleden en Leonie vindt het erg fijn om met Liways oma te praten. Maar op een dag gebeurt er iets wat niemand had verwacht, zeker Leonie niet…

Mijn mening:
´De legende van de waterdraak´ is een prachtige hardcover met prachtige kleuren en een, al even, prachtige illustratie van een draak die werkelijk tot je verbeelding spreekt.
Als ik begin in het verhaal zijn mijn verwachtingen dan ook hoog gespannen! Bij het openen van de eerste bladzijdes vind je al snel kunstige tekeningen!
Wel valt me op dat de spraak een beetje vormelijk is. Niet elke zin, maar voor mijn gevoel spreekt een kind van 12 niet zo. Het doet niks af aan het verhaal, het valt enkel op. Het verhaal is simpel, met hier en daar grotere tijdsprongen. Wat de snelheid van het verhaal erg vlot doet gaan en de diepgang op een bepaald punt houd. Een punt, dat meer dan genoeg is als je de doelgroep in het oog houdt.

Het verhaal gaat over geduld hebben, leren hebben en samenwerken. Mooie thema’s dat voor iedere doelgroep geschikt is! Verder kaart het boek, door het verhaal en later door t nawoord, een probleem aan dat, daadwerkelijk bestaat, helaas.

Omdat ik een dubbel exemplaar heb gekregen komt er een winactie op mijn youtube!! Dus houd de boel in de gaten!!!

Je kan ‘De legende van de waterdraak’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 21-10-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.