Storm in een glas takkenthee- Jacodine van de Velde*

 

Storm in een glas takkenthee
‘Storm in een glas takkenthee’ Deel drie van de serie en het vervolg van  ‘Zwarte koffie, Macchiato & Takkenthee’, de recensie daarvan kan je altijd terug lezen als je wilt. Ik was dus erg benieuwd naar het derde deel. Nog meer van Sara en de kids! De titel past bij de andere twee boeken en dat vind ik erg leuk! Eigenlijk zonder het lezen van de flaptekst, ondertussen heb ik die wel gelezen en ik ben benieuwd.

De flaptekst:
Na een turbulente scheiding heeft Sara bij Camiel opnieuw de liefde gevonden. Met volle teugen geniet ze van hun nieuw samengestelde gezin. Daarnaast werkt ze met plezier in de Bagels & Beans-vestiging van haar vriendin Marit en heeft ze een modus gevonden in de omgang met haar ex Stef. Helaas komt daar verandering in wanneer Stef hoort dat Sara ten huwelijk is gevraagd door Camiel. Hij haalt van alles uit de kast om haar zover te krijgen bij hem terug te komen. Wanneer in haar familie ook nog het noodlot toeslaat, is een bruiloft wel het laatste waar haar hoofd naar staat. In dit vervolg op Zwarte koffie, macchiato en takkenthee lees je hoe het verder gaat met Sara en haar dochtertjes Jenna en Liv. Weet Sara het hoofd boven water te houden? En is de liefde tussen haar en Camiel sterk genoeg om te overleven in de storm in hun glas takkenthee?

Mijn mening:
Ik voel me nogal mal. Ik keek echt uit naar het boek, maar nu ben ik begonnen en de sfeer is heel anders dan de andere twee boeken en ik kom er niet lekker in. Het is zelfs zo, dat ik niet verder wil lezen, en dat heb ik niet eerder gehad bij een boek van Jacodine, dus ik ben nog al verrast daardoor. Sara komt anders over dan in het eerste boek en dat vind ik jammer, en ik vermoed waar het op gaat uitlopen. Je krijgt een paar hints van waar ook de flaptekst opspeelt. Heel veel problemen om het samen te vatten. Iets wat ik eigenlijk niet wil…. Ik wil gewoon genieten en niet andermans problemen beleven. En dat doe je, de emoties zijn levensecht. En hoewel ik het niet wilde, als je eenmaal echt in het verhaal zit, kom je er niet meer uit. De gevoelens van Camiel en Sara zijn zo goed, duidelijk en helder beschreven. Heel erg mooi en goed gedaan. Er gebeurd echt veel, maar het past bij elkaar. Gelukkig gaat in het verhaal naar het einde toe, ook wat meer ontspannend aan toe, en het einde waar je op wacht, waar je meegeleefd hebt met Sara en Camiel en de kleintjes. Heerlijk om ze ‘weer te zien’. Eèn van de scenés in het boek zorgde zelfs voor een paar tranen bij mij… Zo levensecht!

Sinds het eerste boek en het derde boek, zitten er in het verhaal een jaar of twee tussen, maar het lijkt echt of het ‘gelijk’ verder gaat. Dat vond ik erg prettig, zo had ik niet het gevoel teveel te hebben gemist.

Al met al, hoewel het boek tot zeker hoofdstuk 6 mij weinig kon overtuigen, ben ik erg blij dat ik het heb gelezen. Ik sprong een stukje in het verhaal en daar kreeg het mij te pakken. Het is geen typische feelgood en je hoofd moet er wel naar staan. Het is een stuk zwaarder dan de twee andere boeken. Als je daar rekening mee houd, komt alles goed. Verder, zonder te willen spoileren, wil ik Jacodine complimenten geven over het onderzoek dat ze heeft gedaan, en dat de feiten zover ik kon zien/weten, kloppen. Dat is zo ongelofelijk fijn!

Dit boek ‘Storm in een glas Takkenthee’ is een onderdeel van een blogtour!


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 24-11-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Storm in een glas takkenthee’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.