Spells – Aprilynne Pike*

spells‘Spells’ is het tweede deel en komt na ‘Wings‘, de recensie kan je terug lezen. Maar toen ik de aankondiging las, wist ik dat ik dit boek ook wilde lezen! Hoe gaat het verder met het leven van Laurel en welke omgekeerde feitjes komen er nu in voor. De cover van ‘Spells’ past heel goed bij het eerste deel. En met dat gaan we naar de recensie!

De flaptekst:
Laurel komt voor een indringende en hartverscheurende keuze te staan.

Laurel heeft haar ware aard als elf geaccepteerd, maar ze is nog niet meteen bereid om haar mensenleven op te geven – en haar vriend David al helemaal niet. Wanneer ze in Avalon ontboden wordt, kan Laurel haar gevoelens voor de aantrekkelijke schildwacht Tamani niet langer ontkennen.

Maar Avalon is niet helemaal zoals Laurel het zich voorgesteld had en ook het ontwikkelen van haar magische krachten verloopt moeizaam. Na een inspannende periode probeert Laurel thuis en op school de draad weer op te pakken, maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Ze moet een keus maken… een keus die misschien haar hart wel zal breken.

Mijn mening:
Ik keek heel erg uit naar het tweede deel, deel één heeft me zo betoverd. Maar toen ik begon, voelde het vooral als weer een versie van een driehoeksverhouding. En persoonlijk vind ik dat op deze manier, de uitwerking té vaak voor komt. Het zorgt ervoor dat ik niet echt lekker in het verhaal kom. De beschrijvingen zijn weer heel erg mooi en je kan een goed beeld vormen hoe het er daar uit ziet. Dat vind ik echt een pluspunt aan dit boek. Het verhaal kabbelt voort, maar net als Laurel, heb je een spanning, van wanneer gaat er iets gebeuren. Het is een gewaagde keuze, waar ik achteraf kan beoordelen dat het goed is uitgevallen. Het boek heeft een open einde, maar de gebeurtenis in het boek is wel merendeels afgesloten. Wat nog open ligt, maakt me nieuwsgierig. Iemand is niet te vertrouwen, en ik hem mijn vermoedens, maar zijn die waar? We zullen voorlopig het antwoord nog schuldig blijven.
De driehoeksverhouding, is soort van afgesloten, maar ik ben benieuwd wat er in het volgende boek gaat gebeuren op dat vlak. Blijft het zo of krijgt het nog meer dimensies en hoogtes? Het Volgende boek is gepland voor april 2023!

Dit boek ‘Spells’ is een onderdeel van een blogtour!


Origineel geschreven door Anja de Rijk op 16-12-2022
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Spells’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.