Spannorama – Anaïd Haen & Django Mathijsen*

SpannoramaNa het eerder lezen van een ander deel, dat hier op lijkt, wist ik dat ik ook dit deel wilde beleven, en ja beleven, want het is niet enkel lezen!

De flaptekst:
Stel dat je in een land woont waar alles voor je is geregeld, maar niks goed werkt? Of dat je dolgraag iets wilt doen wat verboden is? Of dat je in een toekomst leeft waarin niemand meer kan liegen? Of dat je mee mag op een bijzondere reis en je ontdekt dat een van de mensen uit het gezelschap buitenaards is, maar niemand wil je geloven? En wat zou je ervan denken als je niet mee mag op schattenjacht, terwijl jij de schatkaart hebt gevonden?
Ga mee op avontuur met Marikken, Olaf, Anne, Edwin en anderen en vraag je af wat jij zou dan als je hetzelfde zou beleven.
Zeven avonturen, speciaal voor tieners.
(Ook geschikt voor volwassenen, mits ze nog weten hoe het was om kind te zijn.)

Mijn mening:
Het begin leest lekker, wel merk ik dat ik het irritant vind dat bijv ´ik ga gauw Bram de smid halen´ en ´Haal jij Betrand en zijn vader Tuijl.´ De personen in het verhaal weten dat. Het had gewoon kunnen zijn. haal jij Bertrand en zijn vader. En dan ergens later hem bij zijn naam aanspreken of zo. Maar het verhaal is erg leuk. Maar ik ontdek dat het een verhalenbundel is, en misschien denk je duuh, dat staat er toch ook op. Maar ik dacht dat het net een boek zou zijn als Avonturium. Maar dat is het dus niet. Het volgende verhaal heeft een soort inleiding/uitleg en ik had dat liever na het verhaal gehad. Maar met wat ik weet, is het eigenlijk een hele goede beschrijving en is het een goede manier kinderen te leren over hoe het in sommige andere landen gaat.
De schrijfstijl is gewoon erg vlot en het leest heerlijk weg! Ookal is het anders dan verwacht, kan ik ook dit boek aanraden. Want ook Spannorama, is een boek wat meer is als lezen, het is bleven!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 19-01-2024
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan Spannorama bij de onderstaande webshops bestellen. Of bij je lokale boekenwinkel.

Spannorama Amazon.nl

 

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***
PS sommige links zijn affiliate links, als jij via de link iets koopt help je mij, maar het kost jou niks!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.