Eilandliefde – Reina Crispijn

Eilandliefde
Het nieuwste boek ‘Eilandliefde’ van Reina Crispijn heb ik al een paar keer voorbij zien komen en mijn mams had hem ook gekocht. Ik moest dus enkel tot oktober geduld hebben. Maar toen was er een actie bij Omroep Flevoland. En ik kon het niet laten om niet een kansje te wagen op een gesigneerd exemplaar. En lucky me! Ik heb gewonnen. De lange reis naar hier veroorzaakte helaas wat butsen, maar dat doet vast niks af aan het verhaal of wel? Hier kan je het boek ook vinden bij koboplus!

De flaptekst:
Leerkracht Holly Sevenstern kan niet echt haar draai vinden in het onderwijs. Als ze dan ook nog in het ziekenhuis belandt als gevolg van een aanvaring met de vader van een leerling is voor haar de maat vol. Ze neemt ontslag en solliciteert naar een baan als privé-onderwijzeres bij twee kinderen op het eiland Trellingerland. Het lijkt een gedroomd paradijs, maar natuurlijk is ook hier het leven niet perfect. Ze zal er echter toch wat van moeten maken, want je kunt niet blijven vluchten voor je problemen. Al was het maar omdat je een groot deel daarvan gewoon met je meeneemt waar je ook gaat.

Mijn mening:
Er ligt een stapel boeken waar je niet goed van word. Ik ben de laatste tijd een beetje in een thriller modus. Maar veel lezen gebeurd ook weer niet, he hangt een beetje in een slob. Het boek kwam binnen en ik ben gelijk begonnen. Ik werd gelijk meegetrokken. Ik besloot eerst snel maar te douchen voordat ik dat zou vergeten. Als ik eenmaal verzonken in het boek nuja ik vergeet de tijd. Het boek heb ik dus in +/- 3 uur uitgelezen. Men moet toch ook eten… Nuja dat doen we dan maar tegelijkertijd 😛
Het boek heeft precies genoeg mysterie om goed je aandacht vast te houden, daarnaast kon ik mij heel goed inleven in de hoofdpersoon en bleef het geloofwaardig. En geloof me. De gevoelens die Holly heeft. Die bestaan. Ik ben zelf verre van slank, dus ik spreek uit ervaring.
Doordat ik Reina Crispijn sinds langere tijd volg herken ik ook dingen, die ze met ons heeft gedeeld en zelf heeft gedaan. Ik vind het leuk om dat te herkennen en terug te zien.
Ook staat achterin een lijstje met bronnen. Ik zeg niet precies wat er staat, maar daardoor ben je in staat te zien wat Holly ook beleeft. Je leert ook gelijk weer wat bij en dat op een absolute niet saaie manier!
Ook de locatie is een gouden vondst. Genoeg herkenbaarheid. Maar ook weer leuk anders en onbekend. Ik zou er dolgraag heen willen als het echt had bestaan. Kan je nagaan hoe goed beeldend het is neergezet door Reina.

Eilandliefde is liefdesverhaal met een vleugje mysterie die absoluut geloofwaardig is neergezet door Reina Crispijn.

Ik kan niet wachten op het volgende boek, wat een samenwerking word tussen Reina en haar zus Margreet Maljers

Vorig jaar had ik met beiden een interview. Je kan ze hier allemaal teruglezen. Hier vind je die van Reina Crispijn en hier die van Margreet Maljers.


Titel:
 Eilandliefde
Auteur: Reina Crispijn
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: nvt
Uitgave: Juni 2017 – 320blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 30-06-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.