Negentig Seconden – Vanessa Thuyns*

Toen ik de flaptekst las van dit boek was ik geïntrigeerd. Negentig seconden om te beoordelen of iemand de ware is of niet. Zo het werkelijk 90 seconden zijn? Kan dat echt? Hoewel ik bang was dat het te zoetsappig zou worden en vooral een verhaal waar in vreemdgegaan word. Maar ik besloot de sprong te wagen. Lees verder als je wilt weten hoe het mij het boek is bevallen. De recensies van ‘Vakantievlinders’ en ‘Knetterverliefd’ kan je hier vinden.

Flaptekst:
Een vrouw heeft niet langer dan negentig seconden nodig om haar date te beoordelen. Na anderhalve minuut weet ze al of die persoon een blijvertje is. (Brits onderzoek, 2012) Yara leeft voor cijfers, formules en haar succesvolle accountancybedrijf, dus wanneer ze na een grote fout wordt gedwongen een time-out te nemen, komt dat keihard aan. In alle paniek bedenkt ze een list: in plaats van te vertrekken naar een verre vakantiebestemming rijdt ze met haar laptop en een koffer vol dossiers naar de Veluwe. Hiermee doet ze immers haar moeder een gunst en kan ze in alle rust stiekem blijven werken om haar fout te herstellen. In haar ogen is dit een absolute win-winsituatie. Eenmaal daar zorgen veeleisende klanten, een betweterige huisgenoot, een koppige hond en een flirtgrage bruidegom voor de nodige stress en afleiding. Verliefd worden is al helemaal geen optie. Maar dan komt Yara erachter dat er toch een waarheid zit in die “negentig seconden”-formule…

Mijn mening:
Het boek gaat langzaam van start, niet slecht of zo. Maar hoewel het goed was voor de verhaallijn, vond ik het persoonlijk eerder een beetje saai, hoewel dat ook niet juiste woord is om te omschrijven. Het deed me niet zoveel. Ik kreeg geen binding met Yara, vond haar nogal bitschy overkomen en eigenlijk is dat precies wat het verhaal wil.
Daarna komen er meer personages nar voren, vrienden die haar de waarheid voor houden. Ook al kan ze dat niet accepteren. Later komt de humor naar boven bij Yara en het verhaal word steeds leuker om te lezen. Nu kan ik het ook niet meer wegleggen. Het is leuk dat het nog steeds zo Nederlands is, maar met geloofwaardige dromen en mogelijkheden. Ik zou graag de andere personen die in het boek voorkomen nog zien opdraven in hun eigen boek. Enigste waar de schrijfster nog wat mee zou kunnen stoeien is het aantal thema’s dat voorkomt in het boek. Liefde. Werk/prive, familieverhoudingen, zelfkennis en dan ook nog een beetje zelfdoding. Het zou een pietsie minder kunnen. Hoewel het allemaal wel goed verwerkt is. Het voelt een beetje veel. Er zijn genoeg originele elementen en ideeën in dit boek en ik heb het met veel plezier gelezen. Niet te zoetsappig, maar wel een geloofwaardige lovestory van NL’se bodem dus en gelukkig geen vreemdgangerij! Goed gedaan! Wat dit keer ook beter was is dat er dit keer niet, of eigenlijk niet zulke abrupte overgangen in de scenes waren, die mij in haar vorige boeken opvielen. Ieder geval ze vielen mij nu niet op!
En ja ook dit keer is de cover weer een plaatje! Sinds DVP en Duitse boekcovers ben ik een echt iemand geworden die snel valt voor een mooie cover. Het is niet alles, maar wow wat is het soms leuk om erover te kwijlen 😛

Wil je nog meer overtuigd worden? Bij dit boek ‘Negentig seconden‘ hoort een blogtour!

Negentig

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 14-02-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.