Droomplek – Reina Crispijn

DroomplekOh boy, oh boy. Dit boek ‘Droomplek’ van Reina Crispijn moet je lezen. Als je ‘Eilandliefde‘ nog niet hebt gelezen, moet je dit eerst ervoor nog even lezen. Dat maakt het genieten helemaal compleet Echt doen hoor!

De flaptekst:
Door omstandigheden moet Katja even helemaal weg van alles en vooral: van iedereen. Op de vlucht voor een engerd die alles uit de kast trekt om haar te versieren besluit hoofdpersoon Katja in ‘Droomplek’ van Reina Crispijn de feestdagen door te brengen op Schiermonnikoog. Onderweg hoort ze van het eiland Trellingerland. Dát moet pas een goede plek zijn. Ze verandert haar reisdoel, en door deze ene keuze verandert haar hele leven. ‘Droomplek’ is een zelfstandig te lezen roman met nieuwe personages die je terugvoert naar de door Reina Crispijn bedachte droomplek Trellingerland, die al eerder voorkwam in haar roman ‘Eilandliefde’.

Mijn mening:
Mocht ik eerder al genieten van ‘Eilandliefde’ en eindelijk kon ik ook deel twee lezen. En ik kan je vertellen dat deel twee net zo goed is.
Reina is zo getalenteerd! Je merkt dat ze een ervaren schrijfster is. Karakters van alle leeftijden zijn geloofwaardig uitgevoerd. Verschillende karakters zijn krengen, maar verschillend en ook heel geloofwaardig uitgevoerd! Het speelt op hetzelfde eiland af en ik vind het altijd zo leuk als hoofdpersonen van eerdere delen weer terug komen, dan hoef je geen afscheid te nemen. Ik merk dat ik bij bepaalde schrijvers dat echt niet leuk vind, en dat is echt een goot compliment van mijn kant. Met alle eerlijkheid kan ik geen enkel negatief puntje vinden. Het verhaallijn zit goed in elkaar, de details kloppen, de hoofdpersonen groeien en bijten van zichzelf af, en als er al een cliché is, dan zou het zijn dat er een kluizenaar verliefd word…. Maar verder is het origineel. De humor en de gesprekken zijn precies mijn smaak en ik heb soms het idee dat Reina een luikje in mijn hoofd heeft, sommige dingen zijn echt precies hoe ik mij soms voel en wat ik denk.

Het eerste deel kreeg het voor elkaar dat ik wilde afreizen. Nu gaat dat erg moeilijk omdat het eiland is verzonnen door Reina. Wat ook duidelijk maakt hoe groot haar talent is! Het zorgde ervoor dat ik het eerstvolgende eiland weer wilde bezoeken waar ik goede herinneringen aan heb. Ameland. Sinds dat review in 2017 is het op mijn verlanglijstje geschreven. En als Corona geen roet in het eten gaat gooien dan ga ik volgende maand er een paar dagen heen met een vriendin. Genieten van het weer dat Reina zo goed en levensecht kan beschrijven. Het zijn feelgoodboeken, maar niet alles word mooi gemaakt en geen enkel leven is in het boek echt perfect.

 

‘Eilandliefde is liefdesverhaal met een vleugje mysterie die absoluut geloofwaardig is neergezet door Reina Crispijn.’

Ik kan hier nu aan toevoegen dat deel twee ‘Droomplek’ een liefdesverhaal is met een spannend trekje maar gelukkig is er ook genoeg romantiek te vinden.

Eerder had ik een interview met Reina Crispijn, morgen op zondag de 21e komt er een vervolg interview met haar online!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 13-03-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.
Je kan dit boek bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.