Meer dan ooit – Marina Folkers

Meer dan ooitHet vierde boek  op rij wat ik van Marina Folkers lees is ‘Meer dan ooit’. Haar boeken tot nu toe lezen echt heel goed weg en ik wil nu alles lezen van haar wat ik op Koboplus kan vinden. Zelfs het spannende boek in het Duits dat ik mag proeflezen, krijgt geen voorrang op haar boeken. Lees mee om te ontdekken wat ik van ‘Meer dan ooit’ vind en of het net zo goed is als de 1e drie boeken die ik van haar heb gelezen.

De flaptekst:
Enige tijd na de dood van haar man doet Lucie een schokkende ontdekking. Ze neemt ontslag en gaat impulsief naar Frankrijk, op zoek naar haar oude liefde David. Maar David zit helemaal niet op haar te wachten.

Mijn mening:
Echt heel kort dacht ik even dat Lucie een oudere dame was en hoewel dat prima kan, had ik dat niet verwacht bij Marina. Waarom geen idee en het maakt ook niet uit want Lucie is net zou oud als ik. Dit boek en verhaal is weer heel anders dan de vorige maar heeft ook overeenkomsten. Feelgood op top maar ook weer met zwaardere onderwerpen erin. Zoals ik eerder in een recensie zei. Het is net ui met verschillende lagen. Elke laag geeft meer diepgang en alle lagen samen zorgen net als bij een echte ui, dat je gaat huilen. De emoties zijn zo echt, diep beschreven dat ik voelde wat Lucie voelde. En ook David is heel goed neergezet. Alles in elkaar vervlochten en geen element is te veel of te weinig. ‘Faye en Sean‘ is nog altijd mijn favoriet, maar ‘Meer dan ooit’ staat op de tweede plek. Al is dan ‘Onder de sterren van Montpellier’ nog niet helemaal van de tweede plek af te krijgen, wat er voor zorgt dat ze die plek lekker samen delen. 😀 Wat ook een terugkerende feit is in de boeken van Marina is, dat eerdere personen weer opduiken op een manier, soms klein, soms wat groter. Meer zeg ik er niet over. Ook gebruikt ze (Franse) muziek in haar verhalen en ik vind dat altijd erg leuk. Net of haar geschapen wereld zich mixt met de werkelijke wereld.  Wat ik leuk vind is dat het niet te zoetsappig is, niet elk probleem verdwijnt in het niets en word opgelost, de personages hebben tijd nodig om na te denken en over iets heen te komen. Ik kan echt geen enkel puntje vinden tot op heden waarvan ik iets negatiefs van vind… Of je moet mee tellen dat ik vind dat de boeken te vlot lezen en dat ik ze te snel uit heb?

Wil je de andere recensies ook lezen? Klik hier. Of het interview met Marina Folkers?

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 10-04-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.