Niet zonder mij – Wendy Brokers

niet zonder mij Niet zonder mij’ is het derde en laatste deel in de serie ‘Eindeloos’ van Wendy. ‘Niet zonder ons’ is het tweede deel en deel één is ‘Niet zonder jou’. Na het lezen van deel twee moest ik douchen en naar mijn werk, dit boek moest tussendoor, want wachten tot ik weer thuis was om erin te beginnen kon en wilde ik niet.

De flaptekst:
Wessel is alles wat advocate Lotte niet in een man zoekt. Maar aangezien hij de beste vriend is van haar zwager Jay, wordt ze vaker dan haar lief is met hem geconfronteerd. En niet alleen dat; ze blijkt hem ook nog eens nodig te hebben in een strafzaak.
Wessel begrijpt niet waarom zijn hart steeds weer sneller gaat kloppen van de ijzige en hooghartige Lotte. Toch doet hij haar een voorstel waarbij zij hem dichterbij moet laten komen dan ze wil.
Tot zijn verrassing stemt ze ermee in en ze merken ze dat ze misschien toch niet zo ongeschikt voor elkaar zijn als ze dachten. Maar voor een echte relatie hebben ze nog wel de nodige obstakels te overwinnen – niet in de laatste plaats hun eigen angsten.

Mijn mening:
Het is anders dan de eerste twee delen, en hoewel ik verwachte, en ik ook gewaarschuwd was dat dit ook een tranentrekker was door iemand op een fbgroep. En ik keek daar niet naar uit omdat ik moest werken en in de trein huilen is gewoon niet zo’n goed idee. Maar ik heb nu geen traan gelaten, ook niet toen ik thuis kwam en ik het meest heftige deel las.
i don’t know why…. Want het is echt wel heftig!
Wes is dus de beste best friend die je kan hebben, dat bewees hij in de eerste twee verhalen. Nu mocht hij zelf stralen in een eigen verhaal. Die anders én dieper gaat dan je vermoed. Ik verklap wederom niks. Maar ook dit keer schiet Wendy raak met haar thema’s en kan ze alles weer zo verwoorden dat je de pijn voelt en de verwarring van Wes én Lot.
Dit boek is een echte Wendy, maar, ja ik schrijf een maar! Van alle drie de boeken, vind ik deze de minste. Hij was minder hevig dan de eerste twee, en ik heb dus niet gehuild. Maar dat zijn toch geen echte redenen vind ik.
Ik heb geen kritiek, ook niet als ik heel hard nadenk om iets te vinden. Lot en Wes zijn twee leuke mensen die echt zo verschillend zijn en daarom zo goed bij elkaar passen, de groei naar elkaar toe is zo mooi om te lezen.  De titel is ‘Niet zonder mij’ En dat ‘mij’ is belangrijk, als je in een relatie niet jezelf kan zijn, dan is het geen goede relatie. Dan doe je iets waardoor je jezelf kwijt kan raken. En als je jezelf niet bent in een relatie dan is die leeg. Misschien is dat een andere invulling voor de betekenis voor de titel, dan Wendy heeft. Maar zo heb ik hem opgepikt. Vooral als ik de persoonlijke groei van Lotte zie in dit verhaal.
De elementen die Wendy gebruikt om het luchtig te houden terwijl zware onderwerpen langskomen, dat is ongeëvenaard. De gevoelens die ze hadden, waren zo levensecht beschreven, alsof ik naast hun stond. Al moet ik toch werkelijk Fedde gelijk geven voor de laatste scene, maar ook Jay had gelijk. én uiteindelijk werkte alles ten goede. Maar het was iets wat ik totaal niet had verwacht! Dikke tien voor originaliteit op meerdere vlakken in het verhaal! En gelukkig kwamen Tess én Jay een paar keer langs, dus afscheid nemen na de eerste twee delen was gelukkig nog niet nodig, altijd beter. Want ik sluit al Wendy’s personages in mijn hart. Het is gewoon een heel mooi verhaal.

Nog op een laatste noot, een verzoek, Wendy, mag Guus alsjeblieft ook een eigen verhaal?

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 12-07-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Niet zonder mij’ bij bol.com bestellen. De papieren druk komen later!

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.