Rovershart #2 – Emma Anna*

Rovershart
Emma Anna, haar naam is nu al vaker langsgekomen. Met recensies, met een interview. ‘Rovershart’ is deel twee in de serie ‘Hartendief’. De recensie van deel één kan je hier vinden. Ook deze cover vind ik beeldig! Het eerste deel heb ik niet herlezen voor ik met deel twee verder ging, eens kijken hoeverre de verwijzingen die in dit boek gedaan worden te volgen zijn.

De flaptekst: LET OP: flaptekst bevat spoilers uit boek 1 ‘Hartendief’!
Artemis’ hart is niet alleen gestolen, maar nu ook gebroken. Haar vertrouwen in Jurre, maar vooral in zichzelf, is verdwenen. Alsof dat nog niet genoeg is, moet ze binnenkort ook weer gaan werken op de plek die ze zo vreest. Daisy, haar pleegmoeder, zorgt er niet bepaald voor dat Artemis’ sprookje ooit in de buurt van realiteit zal komen.

Jurre beseft dat hij (alweer) een van de grootste fouten in zijn leven heeft gemaakt doordat hij het meisje voor wie hij is gevallen heeft voorgelogen. Hij wil niets liever dan het uitpraten en haar terugwinnen.

Maar is hun zomerfling het wel waard om voor te vechten? Artemis worstelt met wat ze wil en wie ze wil zijn, en Jurre heeft te kampen met zijn ex, die hun dochter het liefst helemaal bij hem weg zou houden en daar zo haar redenen voor heeft…

Mijn mening:
Er zijn verschillende verwijzingen en die snap je enkel en alleen als je het eerste deel hebt gelezen. Het is echt raadzaam de boeken op volgorde te lezen. Het verhaal gaat precies verder als waar het eerste boek is opgehouden.
Maar het tempo is iets lager en de personages leren elkaar, en wij hen, beter kennen. Als je vergelijkt met het eerste boek, gebeurd er best weinig nieuws. Er word veel opgehelderd en verteld. Hier is de ontwikkeling van de personages duidelijk te vinden/zien, veel meer dan bij deel één. Ook andere personages maken een ontwikkeling door. Alle positieve dingen van deel één vind ik terug in dit deel ‘Rovershart’. en nog wat meer. Er viel mij niet meer op van ingewikkelde zinnen die, voor mij ieder geval, slecht te volgen waren. Er zitten een paar sexy scenes in die echt veel heter zijn dan de bouqetjes 😛
Ik vond het een heerlijke ontspannen read dat echt vlot las. Ik ben dan ook erg benieuwd naar deel drie, dat speelt zich over 5 jaar was, verklapt het boek op het einde ons!

‘Rovershart’ hoort bij een blogtour! Alle eerdere recensies kan je hier vinden!
Rovershart
NIEUW SINDS 14 DECEMBER!!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 23-10-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Rovershart’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.