Illusions – Aprilynne Pike*

Illusions

 

Het derde boek, de andere recensies kan je hier én hier vinden. ‘Illusions’ is dus het derde deel van de serie, waar een driehoeksverhouding aanwezig is. Ik ben daar niet zon grote fan van. Maar toch merkte ik dat ik het boek graag wilde lezen om te ontdekken hoe het verder gaat met Laurel.

De flaptekst:
‘Ik loop geen patrouilles, ik ga niet op jacht; ik blijf gewoon dicht bij je. Jij leeft jouw leven en ik houd je veilig,’ zei Tamani, terwijl hij een haarlok uit haar gezicht veegde. ‘Of ik zal mijn leven geven om dat te garanderen.’ Laurel heeft Tamani niet meer gezien sinds ze hem vorig jaar smeekte haar met rust te laten. Hoewel haar hart nog steeds pijn doet, is Laurel ervan overtuigd dat David voor haar de juiste keuze was. Maar net als haar leven weer een beetje normaal wordt, realiseert Laurel zich dat er een verborgen vijand op de loer ligt. Opnieuw moet Laurel zich tot Tamani wenden. Die moet haar beschermen en met raad en daad bijstaan, want het gevaar dat Avalon dit keer bedreigt is iets wat geen enkele elf voor mogelijk hield.’

Mijn mening:
Nou, verder gaat het zeker, er is een new kid on the block, en het zorgt voor nieuwe spanningen. Naast de oude spanningen, die zijn niet weg. Verder word het een speurtocht, maar die soms een beetje op een laag pitje lijkt te zijn gezet. De driehoeksverhouding is nog steeds aanwezig, maar de boel is opgeschut, en ik heb op dit moment echt geen idee welke kant het op gaat. Hoewel ik graag het antwoord wil weten is het goed dat het antwoord er nog niet is. Naast dit én de gigantische cliffhanger aan het einde van dit boek, zorgt het er voor dat je dolgraag het volgende deel wilt lezen.
Toch hoop ik dat in het vierde deel, de driehoeksverhouding én een paar andere dingen, duidelijker word. Nog een boek met twijfels, tja, daar zou het boek niet beter van worden. Het gevaar dat het teveel herhaling is voor mij persoonlijk in dit boek op de grens. Het verhaal las verder toch redelijk vlot en er gebeurd meer dan genoeg, dus saai is het zeker niet, Pike is heel goed in het opwekken van spanning omtrent personen. Mijn algemene conclusie is dus, lekker om te lezen, maar verwacht geen vuurwerk.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 28-01-2023
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Illusions’ bij je lokale boekwinkel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.