Baguette met jam voor twee – Wendy Brokers

Baguette

Oke iedereen die haar boeken niet kent heeft gewoon onder een steen gelegen. En dan praat ik over Wendy Brokers!
Ik heb al eerder een review geschreven van haar debuut en die was al onwijs, nee steengoed! Dat is ‘Geluk bij een ongeluk’
Daarna begon ze met een vervolg verhaal op haar fb. En jongens daar werd ze gevonden door iemand van Uitgeverij De Boekerij! En jongens ik dank God daarvoor. Want daarom mocht dit pareltje ‘Baguette met jam voor twee'( en de andere die volgden) in een echt boek uitkomen!

Flaptekst:
Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Mijn mening:
Oh jongens. Eindelijk na 2 jaar kon ik het boek ‘Baguette met jam voor twee’ weer lezen. Eerst in stukjes op fb, daarna na uitgave, in 2019. Waarna ik dacht ik wil de rest in een keer kunnen lezen. En dat was eind 2020 het geval. én wat heb ik mij daarop verheugd.
Dit boek blijft ontzettend goed, hoe vaak je het ook leest, het grijpt je bij je lurven en laat je niet los. Wendy is zo gezegend met een talent dat ze kan schilderen met woorden. Haar personages zijn zo levensecht, dat je vergeet dat het personages zijn en dat is fijn maar, je hart breekt als het verhaal ten einde is. Nu is het verhaal niet helemaal ten einde omdat er nog twee delen volgen. Thank God!

Wel is het naast een diepgaand verhaal over Lize en de rest van de personages. Het ook een ontzettend sexy verhaal. Ergens ook schattig en zoet. Maar ook zo rauw en zeker niet zoetsappig. Oh nee zeker niet. Laat het duidelijk zijn dat je gewaarschuwd bent. Op de manier dat Wendy schrijft heb ik het gevoeld dat ik in een film rondloop en daadwerkelijk op de camping rondloop. De vrouwen zie mee sporten in de groep. De kinderen zie spelen en op hun moeders heupen zie hangen.

Wat ook een positief punt is, de technische dingen van ziektes etc. Wendy is verpleegkundige op de nicu en je merkt dat ze verstand van gezondheid en ziektes heeft en dit dan ook realistisch weer te geven in het boek.
Wat ik ook erg leuk vind is dat het toch zo Nederlands is, ookal speelt het meer in Frankrijk af. Het voelt of jijzelf Lize kan zijn. en Boy oh Boy, daar zeg ik geen nee tegen. Want wat krijgt ze een lekkere kerel. Niet zonder lag of stoot dan. Maar oh iedereen droomt van de kerels die Wendy laat opdraven in haar boeken. Want ze zijn echt, menselijk en niet perfect.

Ook een groot compliment aan de uitgeverij van ‘Baguette met jam voor twee’ ze hebben het boek uitstekend vorm gegeven en dit past heel erg goed bij het verhaal.

ONDERTUSSEN 
zijn de anderen recensies ook online gekomen. Die kan je hier vinden: ‘Leven met een leugen’ en hier ‘Omkijken naar morgen’

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 09-01-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek ‘Baguette met jam voor twee’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen. Natuurlijk is het in deze tijd aan te raden bij je lokale boekhandel te bestellen. Velen leveren het nu zelfs persoonlijk bij jou thuis!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.