Vraag het aan Veerle – Renée Olsthoorn

Vraag het aan veerle
Na het lezen van het vorige boek van Renée viel ik in een leesdipje. Zoveel leuks te lezen, wat kies ik eerst? Welke roept me het hardst( allen even hard dus) en het resulteerde dat ik een hele week niet echt heb gelezen! Enkel een bladzijde van het boek, waardoor jij op de link klikte. En scooping up een pile van 4 andere boeken! Het is een luxe probleem. Misschien kwam het ook doordat ik vrij was en geen echt ritme had in mijn dagen. Gisteren was de vakantie weer voorbij en op het werk vond ik tussendoor in mijn pauzes mijn leesmomentjes weer! Weg dip! Dus ik kon zonder stress ‘Vraag het aan Veerle’ lezen en genieten!

De flaptekst:
De 23-jarige Veerle bezoekt al jaren trouw haar sportschool als er een vacature komt. Ze solliciteert en wordt prompt aangenomen als baliemedewerker én Zumba-instructrice. Nice, nu kan ze sporten én geld verdienen! Met haar zonnige, empathische karakter wordt Veerle al snel een soort vertrouwenspersoon voor de sportschoolbezoekers. Maar haar eigen leven heeft ze niet zo best op orde… Hoe goed je advies aan anderen ook is, je eigen leven beoordelen is een stuk lastiger, blijkt in het eerste deel van deze sprankelende trilogie van Renée Olsthoorn.

Mijn mening:
En genieten deed ik! Het begin voelde nogal overvol, als dat überhaupt zinnig overkomt. Je krijgt in de eerste bladzijdes heel wat info, maar als je daar door bent, leest het als een trein. Veerle is een leuk mens, en ze groeit ook in haar leven. Het is leuk de ontwikkelingen mee te krijgen. Er gebeurd best wel wat in het boek, en als ik het nu zou opnoemen dan zou het te veel lijken. Maar alles past perfect en in een logisch gevolg. Veerles gevoelens en gedachtes zijn levensecht. Net als de rest van de personages, natuurlijk kan niet iedereen heel diep worden uitgewerkt, maar de hoofdpersonages zijn echt top neergezet. De bij personages zijn voldoende uitgewerkt om ze net zo leuk te vinden en te snappen waarom Veerle bevriend met ze is. Ik vind alle personen leuk, ze zijn grappig en echt. Ze hebben grappige én ergerlijke dingen zoals ieder mens. Ik zou willen dat ze echt waren. De tijdlijn is geloofwaardig op alle vlakken, met de serieuze momenten en ook genoeg grappige dingen erbij, wat het geheel toch erg luchtig houd.
De schrijfstijl van Renée is een stijl apart. In mijn eerste recensie viel het mij al op en ook in ‘Vraag het aan Veerle’ kwam het weer langs, het is persoonlijk; sommige zinnen voelen dubbel voor mij. Iets als; Als je de ene zin weghaalt blijf de tekst overeind, idem als je het omgekeerd probeert.
Is het erg? Nee. Is het wennen? Voor mij ja. Het is de ongekende schrijfstijl van Renée vind ik. En nu ik weet dat dit gewoon haar stijl is en dat het past bij het boek en de personages. Bij een ieder ander zou ik mij echt dood ergeren.
Noem het raar en een dubbele beoordeling. Maar zo voelt het voor mij. Maar hier vind ik het prima. Ja het blijft mij opvallen, maar het is voor mij persoonlijk geen punt meer van kritiek voor Renée’s boeken. Ook vind ik dat Renée een geweldig gevoel van namen uitkiezen heeft, voor de personages maar ook voor non-food, zoals winkels en restaurants 😀

Over kritiek gesproken, dat heb ik geloof ik helemaal niet dit keer! De cover is leuk en ontzettend bijpassend. En Fit ’n Flashy is een sportschool waar ik mij zo bij zou aanmelden. Het is ook duidelijk te merken dat Renée dit zelf ook doet, want de dingen die beschreven worden, komen praktisch één op één over met mijn sportschool in Ruhpolding. 😛
‘Vraag het aan Veerle’ heb ik via Koboplus(via Kobo’s website) gelezen I LOVE IT! Ze verdiend een plekje in mijn boekenkast. Nu nog geduld hebben tot ik in NL ben. én de volgende delen uitgegeven zijn!

Las ik eerder andere boeken van Renée, de recensies vind je hier en hier. Ook mocht ik haar interviewen, dat kan je hier terug vinden!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 12-10-2021
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan ‘Vraag het aan Veerle’ bij je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

*** Persoonlijke opmerking***
Bloggen doe ik nu al jaren, sinds ik in Duitsland woon. Dat, samen met mijn dyslexie, zorgt ervoor dat ik schrijf- en grammaticale fouten maak. Ik ben mij bewust dat ik deze soms nog steeds overzie als ik mijn tekst nog eens nalees.
Het is helaas voor mij niet te betalen om iemand dat te laten corrigeren. Ik beloof jullie dat ik mijn best doe, en het belangrijkste is voor mij vooral boekenliefde met jullie te delen!***

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.